Támogatás

10 órája

Klinikai kémiai automatával gazdagodott a miklósi egészségügyi központ

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Szabadszállási Gazdakör működési területére meghirdetett Civil szervezetek eszközbeszerzése című felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a kunszentmiklósi önkormányzat, ami sikeresnek bizonyult.

Gulyás Sándor

A mintegy 13 millió forintos európai uniós és hazai finanszírozású támogatást a város tíz százalékos önerővel egészítette ki. A rendelkezésre álló összegből klinikai kémiai automatát vásároltak a helyi egészségügyi központ számára. 

Klinikai kémiai automata, Kunszentmiklósi egészségügyi központ,
Balról: Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun megyei elnöke, Bedicsné Baráth Judit laborasszisztens, Forgóné Török Judit mb. intézményvezető, Lesi Árpád polgármester 
Fotó: Kunszentmiklósi Önkormányzat

A gép alkalmas többféle mérési módszer végrehajtására, kémiai vizsgálatok elvégzésére, takarékos vegyszer használatára és sürgősségi feladatok ellátására. Az új készülék szervizháttérrel került átadásra. 

Klinikai kémiai automata, Kunszentmiklósi egészségügyi központ,
Klinikai kémiai automatával gazdagodott a miklósi egészségügyi központ
Fotó: Kunszentmiklósi Önkormányzat

Az új laboreszköz beszerzése Kunszentmiklós város életében fontos mérföldkő, hiszen a jelenlegi automata több 30 éve van használatban, szervizelése már nem megoldott, alkatrészek beszerzése nem lehetséges, ezáltal cseréje aktuálissá vált – hangsúlyozta Lesi Árpád polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában