Halottak napja

2 órája

Korlátozottan lehet autóval behajtani a kecskeméti köztemetőbe a hosszú hétvégén

A halottak napja környékén minden évben nagy autós tömeg jön össze a temetőknél. Éppen ezért a kecskeméti köztemető idén is behajtási rendet vezetett be, hogy a megemlékezők méltó módon tudják leróni kegyeletüket elhunyt szeretteiknél.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti köztemető behajtási rendje már ezekben a napokban is érvényes. Mielőtt autóba szállnak, érdemes megnézni, mikor, hogyan tudnak behajtani, illetve milyen alternatív közlekedési lehetőséget kínál pluszban a létesítmény. A hallottak napi tudnivalókról részletesen is beszámol a temető honlapja.

kecskeméti köztemető, nyitvatartás, ünnep
Korlátozottan lehet autóval behajtani a kecskeméti köztemetőbe a hosszú hétvégén
Forrás: kvu.hu

A kecskeméti köztemető tovább tart nyitva

A temető jelenleg 6.30 és 20 óra között látogatható. November 1-jén és 2-án azonban hosszabb nyitvatartással, 6 és 21 óra között fogadja a megemlékezőket. November 6-át követően – a korábbi évekhez hasonlóan – a nyitvatartási rend változik. November 6. – január 31. között 7 és 17 óra, február 1. és április 30. között 7 és 18 óra között lesz nyitva. 

Autóval csak kevesen hajthatnak be

A kegyeleti ünnep idején változik a gépkocsik behajtási rendje a köztemetőnél. Október 30-án és 31-én a hétvégi behajtási rend él, azaz 7 és 19 óra között látogatható a temető autóval.

November 1-jén és 2-án 10.00 óráig lehet a temető területére behajtani, ezt követően 1-jén személygépkocsik számára tilos a behajtás, 2-án is csak kizárólag mozgáskorlátozottak számára engedélyezett.

Temetői kisbuszok segítik a sírokhoz való eljutást

November 1-jén és 2-án ingyenesen igénybe vehető kisbuszok segítik a temetőn belüli közlekedést. A főbejárattól induló 9-10 személyes kisbuszok elsősorban az idősek, mozgásukban korlátozott személyek sírokhoz jutását segítik.

Felügyelik a zavartalan forgalmat

A kecskeméti köztemető felkészült a forgalom zavartalan lebonyolítására. Ennek érdekében a temetőben, illetve annak környékén megerősített rendészeti jelenlét biztosított, polgárőrök, városrendészek, rendőrök közreműködésével.

Kegyeleti megemlékezés

November 1-jén 17 órakor kegyeleti megemlékezést tartanak idén is a ravatalozó melletti Katona József emlékszobor előtt. A megemlékezésre, az ökumenikus istentiszteletet követő közös gyertyagyújtásra minden érdeklődőt várnak.

Együtt vigyáznak az értékekre

Halottak napja és mindenszentek környékén a temetőlátogatók száma a többszörösére emelkedik egy átlagos naphoz képest. Ezért  a személyes tárgyakra, táskákra, autókra, értékekre fokozottan kell figyelni. Érdemes csak a szokásos személyes tárgyakat, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeket magukkal vinnünk temetőlátogatáskor. A gépjárműveket pedig mindenképp zárjuk be és ne hagyjunk nagy értékű tárgyakat az autóban.

A Kecskemét Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a temetőben a temetőlátogatók kárára elkövetett lopásért, rongálásért és károkozásért felelősséget vállalni nem tud. Ilyen esetekben az illetékes rendőrkapitányságon lehet a bejelentést, illetve feljelentést megtenni. A kiemelt napokon a társaság megerősített biztonsági szolgálattal dolgozik, illetve a temető környékén a Kecskeméti Rendőrkapitányság és Kecskeméti Városrendészet folyamatos jelenlétet biztosít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában