Galériával, videóval

10 órája

Több mint félmillió forint gyűlt össze a majsai jótékonysági futáson a Magyar Vöröskeresztnek

Második alkalommal rendezték meg vasárnap délelőtt Kiskunmajsán a Jonathermál Jótékonysági Futórendezvényt. Az eseményre közel háromszázan regisztráltak, de ennél valamivel többen tették meg a különböző távokat. A nevezési díj árából összegyűlt több mint félmillió forinttal a szervezők szándéka szerint idén is a Magyar Vöröskereszt munkáját támogatják.

Pozsgai Ákos

Vasárnap, a harmatos kora reggeli napsütésben a Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő kempingjében gyülekeztek a jótékonysági futás résztvevői. A regisztrációt követő ünnepélyes megnyitón Serbán György alpolgármester köszöntötte őket. Kiemelte, hogy a szervezők az egészséges életmód népszerűsítése mellett egy nemes célt is szolgálnak, a rendezvénnyel a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetét támogatják. 

jótékonysági futás, Kiskunmajsa, Jonathermál, vöröskereszt,
Második alkalommal rendezték Kiskunmajsán a Jonathermál Jótékonysági futást
Fotó: Pozsgai Ákos

A vármegyei csoport elsősorban a véradás szervezésében működik közre, hozzájárulva a biztonságos hazai vérellátáshoz, amelyhez évente mintegy félmillió egység vérre van szükség. A véradók megbecsüléséből, a lakosság véradásra buzdításából és a véradás fontosságának népszerűsítéséből is feladatot vállal. Emellett a szociális feladatokat is ellát, adományokat gyűjt és juttat el a vármegyében élő rászorulóknak, valamint a fogyatékossággal élő gyermekek táboroztatásában is közreműködik. Elsősegélynyújtási és csecsemőgondozási tanfolyamokat, és versenyeket is szervez.

A II. Jonathermál Jótékonysági Futórendezvényre közel háromszázan regisztráltak, a nevezési díjak árából összegyűlt több mint félmillió forinttal ezt a munkát támogatják – mondta el hírportálunknak a szervezők részéről Hunyadi Kata erőnléti edző. Elmondta azt is, hogy 2023-ban, az első rendezvényen közel 480 ezer forint gyűlt össze a a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete számára.

Több táv közül választhattak a jótékonysági futás résztvevői

Az eseményre érkeztek családok, baráti társaságok, voltak, akik egyedül teljesítették a különböző távokat, és voltak, akik babakocsival. A szarvas 13+ kilométeres távot csak futva, míg a süni 4 kilométeres és a róka 8 kilométeres távot futva és sétálva is megtehették a résztvevők.

A közös zenés bemelegítés után rajtolt el az első népes mezőny, majd ötpercenként indították a többi mezőnyt is. A résztvevők a kerékpárúton haladtak a kiskunmajsai ökotanyához, majd a 8 kilométeres távon, futva vagy sétálva vissza a célba, illetve a 13+ kilométeres távot teljesítők futva terepen, majd aszfalton a célba érkezésig.

A nevezők két darab fürdőbelépőjegyet is kaptak a befutócsomag mellé, valamint az első beérkező 100 regisztrált résztvevő érmet is kapott. A frissítőponton „Boldog kenyér”, kakaós csiga és tea várta a célba érkezőket. A futószámokban női és férfi kategóriában serleges kapott az első három helyezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában