Hírös Agóra

2 órája

Idősek Napja: a szépkorúakat ünnepelte Kecskemét – galériával, videóval

Október az idősek hónapjává vált Kecskeméten. Minden évben ilyenkor tartják a legtöbb időseknek szóló programot, amelyek közül kiemelkedik az Idősek Napja. Idén a városvezetés az M. Bodon Pál zeneiskola előadásával nyilvánított köszönetet az időseknek.

Vizi Zalán

A Hírös Agórában gyűltek össze a város idősek otthonainak lakói, a különböző civil szervezetek, alapítványok és a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség tagjai, hogy megünnepeljék őket. 1991 óta október elsején van az idősek világnapja, és Kecskeméten ez a hónap leginkább róluk szól. Az Idősek Napja rendezvényt Kecskeméten október 25-én tartották.

Idősek Napja, Kecskemét, ünnep
Idősek Napja: a szépkorúakat ünnepelte Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

Az Idősek Napja a szépkorúak családban betöltött szerepét is hangsúlyozza

A városvezetés minden évben köszönetet nyilvánít számukra mindazért, amit életük során tettek és tesznek. – Az idősek tapasztalata, példamutatása pótolhatatlan hidat képez a generációk között. Tanácsaikkal, szeretetteljes jelenlétükkel biztonságot és stabilitást nyújtanak a családoknak – mondta Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere, majd hozzátette, az idősek családokban és tágabb közösségekben betöltött szerepük felbecsülhetetlen, ugyanis átadják a hagyományokat és értékeket, amelyek formálják a jövő generációját.

– Nagyon örülök annak, hogy Kecskeméten olyan közösséget építő és szervező nyugdíjasaink vannak, akik enyhítik a testi betegségek melletti legnagyobb fájdalmunkat az életben, a magányosságot – erről már Kormányosné Eszter beszélt.

A Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke ezután külön köszöntötte 80. születésnapján Szabó Istvánné Esztert, aki közel két évtizede dolgozik a nyugdíjasokért és teljesít a Nyugdíjasszövetség irodájában értékes szolgálatot.

Négyen kaptak Kecskeméti Idősekért Díjat

A születésnapi köszöntést megelőzően került sor a Kecskeméti Idősekért Díjak átadására. Idén négyen kapták meg a rangos elismerést:

  • Urbán Lászlóné Szilágyi Katalin, a Naplemente Idősek Klubjának tagja, aki színjátszó és irodalmi foglalkozásokat, dalköröket szervez, valamint önkéntesen rendszeresen látogatja és segíti a Margaréta Otthon lakóit.
  • Lévainé Oláh Mária, a Nyugdíjas Pedagógusok Klubja Egyesület vezetőségi tagja, aki kirándulások szervezésében, jótékonysági akciók lebonyolításában végez értékes munkát.
  • Kolosits Lászlóné Hajma Zsuzsanna, a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub tagja, aki szintén számos jótékonysági eseményt, hátrányos helyzetű családok gyermekeit támogató akciót szervez.
  • Halasi Gábor, a Kecskeméti Református Egyházközség Sion Házaiban működő Sion Nyugdíjasklub vezetője, aki nemcsak munkahelyén, hanem a Nyugdíjasszövetség különböző rendezvényein is rendszeresen közreműködik.

Az elismerések átadását és az időseknek mondott köszönő szavakat követően jött a városvezetés ajándékaként a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és diákjainak ünnepi műsora. A zeneiskola idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját, ezt két telt házas filmzenei esttel ünnepelték a napokban. Ezt a műsort élhették át pénteken a szépkorúak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában