Összefoglaló

2 órája

Behajtási rend a kecskeméti köztemetőben, tovább terjed a madárinfluenza Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A klub megalakulásának 54. évfordulójára emlékeztek a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete tagjai hétfő délután az egyesület kecskeméti Deák téren álló emlékkövénél. A megemlékezés minden esztendőben a nyugállományú rendvédelmiek összetartozása előtti tisztelgés.

összefoglaló, Bács-Kiskun, hírek
Ötvennégy éves összetartozásukat ünnepelték a nyugállományú rendvédelmiek
Fotó: Bús Csaba

Óriási károkat okoz a nyugati dióburok-fúrólégy (Rhagoletis completa) a kiskertekben és a dióültetvényekben egyaránt. Ez az árakban is megmutatkozik, a dióbél ára néhány év leforgása alatt kiugróan megemelkedett. Van azonban megoldás a dióburok-fúrólégy ellen.

Közeleg a Halloween, az amerikaiak egyik legkreatívabb ünnepe, mely már hazánkban is egyre népszerűbb. Arra azonban sokan nem gondolnak, hogy az ünnepek után az egyik legikonikusabb jelképe, a halloweeni tök újrahasznosítható.

Az elmúlt években változáson ment keresztül Magyarországon a nyugdíjrendszer. Sokakat foglalkoztat a kérdés: mikor mehetek nyugdíjba? Korábban 62, most már 65 év a nyugdíjkorhatár. A nők viszont a szolgálati időt is számolgathatják. Mutatjuk a részleteket.

Kecskeméti sportolók szervezésében indult el nyolc évvel ezelőtt a New World Scholarships nevű közvetítő iroda, melynek küldetése, hogy magyar sportolókat segítsenek hozzá amerikai ösztöndíjhoz. Csorvási Levente és Lakosa Ákos saját tapasztalatok alapján valósították meg a projektet, a fiatal sportolóknak ezáltal olyan lehetőséget felmutatva, mellyel maximalizálhatják a bennük rejlő tehetséget, megélve akár az amerikai álmot is.

Droggal kereskedett egy keceli nő, a rendőrök a lakásán fogták el. 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának a vendége, melyben a két héttel ezelőtti közgyűlés legfontosabb döntéseiről beszélt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy hete közölte, hogy Bács-Kiskun vármegyében egymástól független több gazdaságban is megjelent a H5N1 vírus. Azóta megállíthatatlanul terjed tovább a madárinfluenza. A legfrissebb, október 28-ai adatok szerint Bács-Kiskunba a madárinfluenzával érintett települések száma 53.

A halottak napja környékén minden évben nagy autós tömeg jön össze a temetőknél. Éppen ezért a kecskeméti köztemető idén is behajtási rendet vezetett be, hogy a megemlékezők méltó módon tudják leróni kegyeletüket elhunyt szeretteiknél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában