Egészségfejlesztési Iroda

3 órája

A gyalogló világnap a kecskemétieket is megmozgatta – galériával

Kecskemétiek sokasága együtt gyalogolt csütörtökön az Arborétumban. Idén háromszor annyi résztvevővel csatlakozott az Egészségfejlesztési Iroda a gyalogló világnap országos megmozdulásához.

Sebestyén Hajnalka

Az Egészségfejlesztési Iroda idén másodszor hirdette meg a közös gyaloglást, mely program része a Magyar Szabadidősport Szövetség Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozatának. Dr. Bagi Anett irodavezető elmondta: már tavaly is kedvelték a résztvevők, idén pedig még nagyobb körben talált fogadtatásra a közös gyaloglás. Nagy örömükre az Arborétumot működtető KEFAG Zrt. ingyenesen biztosította a rendezvény számára a területet. 

gyalogló világnap, egészségfejlesztési iroda, mozgás
A gyalogló világnap a kecskemétieket is megmozgatta
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Két kilométert tettek meg a gyalogló világnap résztvevői

A napközben több turnusban zajlott a gyaloglás. Míg tavaly 80-an, idén mintegy 250-en tették meg távot. Voltak óvodás és iskolás csoportok, nyugdíjas klubok, és a Hello 60 örömtáncosok is. A kijelölt táv 2 kilométer volt az Arborétum szép környezetében, mely sétával kényelmesen fél óra megtehető. Az Iroda munkatársai arra is lehetőséget biztosítottak, hogy megtanították az érdeklődőknek a nordic walking bot, azaz a sétához is kiválóan alkalmas túrabot használatát. 

A képviselő együtt gyalogolt az örömtáncosokkal

Az egyik délutáni csoporthoz csatlakozott Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyiváros egyik önkormányzati képviselője is. A négygyermekes anyuka rendszeresen sportol, szeret gyalogolni is. Gyermekeit is ennek szellemében neveli, jó mintaként mutatja számukra a mozgás szeretetét, a rendszeres testmozgás egészségmegőrző szerepét. A képviselőnőt azonnal kézen fogták a Hello 60 örömtáncosok és együtt vágtak neki, vidám hangulatban a gyaloglásnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában