Megemlékezés

3 órája

A forradalom hőseire emlékeztek Bácsalmáson – galériával

Kedden a déli órákban városi ünnepséget tartottak Bácsalmáson, a Hősök terén lévő 1956-os emléktáblánál.

Juhász Jenő

A megemlékezésen a helyi általános iskola és gimnázium diákjai, pedagógusai, civil szervezetek képviselői és néhány intézmény munkatársai vettek részt.

forradalom, 1956, megemlékezés, Bácsalmás,
A forradalom hőseire emlékeztek Bácsalmáson
Fotó: Juhász Jenő

A Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói felidézték a 68 évvel ezelőtti történelmi esemény jelentőségét és annak fontosabb mozzanatait. A műsorban közreműködtek: Bédics Hanga, Kovács Réka, Milánkovics Csenge, Pótz Dorina, Kispál Dávid, Sárközi Zalán, Klinóczki Áron 6. a, valamint Balogh Maja és Kiss Viktória 8. b osztályos tanulók. A zenés irodalmi műsorban Farkas Zoltán gitáros előadással emlékezett az eseményre. A csapat felkészítője Szénási Violetta pedagógus volt.

Németh Balázs, Bácsalmás városának polgármestere szintén az 1956-os forradalom eseményeiről szólt, s emellett hangsúlyozta a szabadság és a függetlenség szerepét.

A rendezvényen a közreműködő diákok egy-egy szál virágot, az önkormányzatok, pártok, intézmények és civil szervezetek pedig koszorúkat helyeztek el az emléktáblánál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában