Megemlékezés

2 órája

A forradalmárok emléke előtt tisztelegtek a szabadszállásiak – galériával, videóval

Magyarország függetlenségét és szabadságát ötvenhatban harccal, ma a béke megőrzésével kell kivívni – emelte ki ünnepi beszédében a szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Darabos József polgármester. Mint mondta, a forradalmárok és a mai fiatalok között van hasonlóság.

Gulyás Sándor

– Ma, amikor a kommunista elnyomatás ideje alatt ideálként figyelt Nyugat felvilágosultnak mondott erői meg akarják mondani nekünk, hogy kikkel éljünk együtt, milyen az ideális családmodell, nekünk magyaroknak hallgatnunk kell áldozatvállalásban előttünk járó elődeinkre. Ismét meg kell mutatnunk, hogy csakis mi dönthetjük el, milyen alapokra építjük életünket. Ma, amikor minden létező eszközzel háborúba akarnak sodorni minket, képesek vagyunk magunk eldönteni, mikor és miért fogunk fegyvert. Mikor szolgálja jobban a béke jólétünket és biztonságunkat. Mi, magyarok békés országot szeretnénk, békében szeretnénk élni – hangsúlyozta a forradalmárok tetteit méltató beszédében a polgármester.

forradalmárok, Szabadszállás, ünnepség
A forradalmárok emléke előtt tisztelegtek a szabadszállásiak, az ünnepségen Darabos József polgármester mondott beszédet
Fotó: Gulyás Sándor

Darabos József felhívta a megemlékezés résztvevőinek figyelmét a ma élők és az 56-os fiatalok közötti hasonlóságra. – Most sem gondolunk mást, mint a forradalmi ifjak, miszerint Magyarország függetlensége és szabadsága a fontos, amit ötvenhatban harccal, ma a béke megőrzésével akarunk kivívni. Ma azonban a békéhez sokkal több bátorság kell, mint a harchoz – fogalmazott Darabos József polgármester.

Az ünnepi műsorban a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola 7. osztályos diákjai az ötvenhatos eseményeket idézték fel. A rendezvény koszorúzással zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában