Gyümölcsfa

8 órája

Másodszor virágzik idén a cseresznyefa Jászszentlászlón, Bezsenyiék kertjében – galériával

Másodszor borult virágba a cseresznyefa a jászszentlászlói Bezsenyi Sándorék kertjében. A több mint negyvenéves gyümölcsfa eddig még soha nem virágzott kétszer egy évben – mondta el hírportálunknak a házigazda.

Vajda Piroska

Furcsa látvány októberben a virágzó cseresznyefa. Főleg úgy, hogy az őszi lombhullás közepette borult virágba a több mint negyvenéves gyümölcsfa. Bezsenyi Sándortól megtudtuk, az elmúlt négy évtizedben ilyet még nem tapasztalt. Elmondta, az utcájukban több háznál is van cseresznyefa, de egyiken sincs virág.

cseresznyefa, virágzás, Bezsenyi Sándor, Jászszentlászló
Virágba borult a cseresznyefa Bezsenyi Sándorék kertjében
Fotó: Vajda Piroska

Valószínűleg az elmúlt napok csapadékos és napos időjárása zavarta meg a cseresznyefát, talán a sok csapadék miatt úgy érezte, hogy már vége a télnek, jöhet a termések nevelése. Természetesen ezekből a virágokból már semmi sem lesz, hiszen kedden hajnalban is olyan hideg volt, hogy több virág is láthatóan megfázott – mutatta Bezsenyi Sándor, aki aggódik a gyümölcsfa miatt, amely idén tavasszal rekordmennyiségű cseresznyével ajándékozta meg a családot. Abban bízik, hogy a másodvirágzás nem viseli meg nagyon a cseresznyefát, és jövő tavasszal újra virágba borul, újra lehet majd róla szüretelni. Sándornak ugyanis a kertészkedés az egyik hobbija. Rokkantnyugdíjasként sok időt tölt a növények gondozásával. Mellette pedig önkénteskedik, a helyi polgárőrség egyik oszlopos tagja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában