Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken délelőtt megtartotta alakuló ülését a határváros önkormányzatának új képviselő-testülete. A választást megnyerő Véh László polgármester lemondása miatt, november 17-én időközi polgármester-választás lesz Tompán.

polgámester, alakuló ülés, képviselő-testület, hírösszefoglaló
Polgármester nélkül alakult meg az új tompai képviselő-testület
Fotó: Pozsgai Ákos

Sz. Henrietta tavaly februárban brutálisan megverte és a fagyos udvaron hagyta ismerősét, az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfi három nappal később, a kórházi kezelés ellenére belehalt sérüléseibe. A Kecskeméti Törvényszék a mélykúti gyilkost 17 év fegyházbüntetésre 10 év közügyektől eltiltásra ítélte pénteken.

Szexuális bűncselekmény miatt Németországban körözték azt az 58 éves férfit, aki Bács-Kiskunban rejtőzködött. A szexuális ragadozó kiskorúak ellen követte el a súlyos bűncselekményeket, és több mint egy éve keresték.

Rokonaikat bevonva működtettek több számlázási láncot egy bűnszervezet tagjai, akik a haszonhúzókat anyagi ellenszolgáltatásért cserébe valótlan tartalmú költségszámlákkal látták el. A fiktív számlákkal jogosulatlanul csökkentették adófizetési kötelezettségüket. Két és fél milliárd forintos vagyoni hátrány okoztak ezzel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága felszámolta a szervezetet.

Börtönbüntetéséből szabadulva a nő úgy gondolta, nem fordít hátat a bűnnek. Szépségszalonok gyanútlan vendégeit lopta meg. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt a kecskeméti tolvaj ellen üzletszerűen elkövetett lopás miatt.

Összeütközött egy gépkocsi és egy autóbusz az 5-ös főút 74-es kilométerénél, Lajosmizsénél.

Árokba hajtott egy betakarítógép az 55-ös főút Kisszállás és Ásotthalom közötti szakaszán, a 47. kilométer közelében. 

Dr. Rosta Szabolcs régész, a Kecskeméti Katona József Múzeum augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült magas színvonalú munkája elismeréseként. Ennek apropóján volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége.

Véget ért a TV2 reality show-ja. A Kísértés öt párjából háromnál szakítás lett a vége. Az érzelmek, félreértések tisztázása után a kecskeméti Inge végül jegyesével, Lórival hagyta el a szigetet.

Az indiánnyár remek alkalom otthonunk újjávarázsolására. Az ősz kétoldalú: egyrészt hozza az elmúlás érzését, másrészt lehetőséget ad egy kis lelki feltöltődésre otthonunkban. Akinek kedve van, feldobhatja otthonát őszi dekorációval, mely egyszerre sugall meghittséget és vidámságot a sok színével.

Magyarország volt az, ahol 2011-ben először az Európai Unión belül roma stratégiát terjesztettek elő és fogadtattak el a többi tagállammal. Azóta beszélhetünk egyáltalán roma politikáról európai szinten – jelentette ki Sztojka Attila, társadalmi esélyekért és roma kapcsolatokért felelős államtitkár Kiskunhalason, a Dél-Alföldi Régió Roma Nemzetiségi Önkormányzatok, Civil Szervezetek és Vállalkozók Fórumán.

Október 24-én tanúmeghallgatásokkal folytatódik a Budakörnyéki Járásbíróságon a tragikus sorsú színész, Babicsek Bernát ügye. 

Péntek este megnyitott a Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén. Az Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitó műsorának zászlóshajója a Nagy Koccintás volt a közönséggel, a borrendek közreműködésével.


 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában