30 éves jubileum

2 órája

Jubileumi koncertévre készül a bajai Armstrong Club

Az ország legrégebbi élőzenés koncerthelyszíne, ahol eddig több mint ezer koncertet rendeztek, a bajai Armstrong Club 30 éves jubileumi évét indítja októberben. Rocktóberrel kezdik a programsorozatot október 5-én. Az előttünk álló év fontosabb koncertjeiről Jagicza László, az Armstrong Club vezetője tájékoztatta hírportálunkat.

Márton Anna

Szeptember hónapban volt az Armstrong Club megalapításának harmincadik évfordulója, de az első koncertre még várni kellett az engedélyek miatt. 

Jagicza László, Armstrong Club, Baja,
Jagicza László, az Armstrong Club vezetője
Fotó: Márton Anna

– Több mint ezer koncertet szerveztünk itt az ország legnagyobb zenekarai és zenészei részvételével. Csak, hogy a közelmúlt egy-két nagy nevét említsem: a P-Mobil 50 éves jubileumi koncertkörútjának egyik állomása voltunk, és többek között itt koncertezett az Ismerős Arcok, a Carson Coma. A Kispál és a Borz zenekartól kezdve a Hobo Blues Band-en át a Pokolgépig ezeregy zenekar fordult itt meg, amire természetesen nemcsak én vagyok nagyon büszke a városban, hanem nagyon sok zenész, zenekedvelő is. Olyanok is ,akik az Armstrong Clubot kedvelik – mondta hírportálunknak Jagicza László. Hozzátette: arra is büszkék, hogy ez a klub Baján található, mert mindenki azt gondolná, hogy az ország legrégebbi élőzenés klubja több eséllyel létezhetne egy nagyobb városban. 

Voltak nehéz időszakok az Armstrong Club életében

Nem volt mindig egyformán jó időszak az élőzenés klub fenntartása, hiszen volt house- és techno-őrület is, de a tulajdonosok akkor is kitartottak az élőzene mellett. – Az egy kicsit szélmalom harc volt. Természetesen nem is láttuk azt, hogy ebből majd lesz kiút. De most látjuk, hogy jól döntöttünk. Az elmúlt években már többször pályáztunk a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt először Cseh Tamás, majd Hangfoglaló Programra, ami sokat segít abban, hogy könnyebben és bátrabban szervezzünk olyan koncertet, amit a program nélkül nem mernénk megrendezni – fogalmazott Jagicza László.

Igyekeznek a közönség kívánságait teljesíteni 

 Leginkább a vendégek, a közönség kéréseit szeretnék a tulajdonosok teljesíteni, amikor arról döntenek, hogy kiket hívnak meg.

– Van olyan is, hogy Budapesten népszerű egy zenekar, de Baján nem az. Nekünk a vendégek kérése a legfontosabb, ezért az októberi hónapban Bad Times koncerttel kezdünk. A Bad Times zenekar és a klubunk is 30 éves, fej-fej mellett haladunk. Szerintem már több mint 100 koncertjük volt az Armstrong Clubban. Október 5-én este lépnek fel, ez igazi ünnepi Rocktóber lesz. Majd október 19-én Blöro bácsi érkezik hozzánk a Blues Company-vel. Őket is nagyon szereti a bajai közönség. Több mint félévszázada a magyar zene élvonalába tartoznak. Velük kapcsolatban fontosnak tartom elmondani, hogy most is lesz egy bajai kezdő zenekar, a Kerékbetört Cincér előttük. Nagyon sok népszerű együttes nem szereti, ha van előzenekar a koncertjük előtt, a pakolások miatt. De Blöro bácsi nem felejtette el, hogy valamikor ők is voltak kezdők és ezért tisztelet és elismerés felé, hogy soha nem mondta még, hogy nem léphet fel bajai kezdő zenekar előttük – részletezte a klubvezető.

A fiatal zenészeknek is lehetőséget adnak

Jagicza László sok évvel ezelőtt elhatározta, hogy fellépési lehetőséget biztosít az Armstrong Clubban a bajai fiatal zenészeknek, zenekaroknak. Szerinte fontos, hogy a fiatal bajai zenészeket fellépési hely biztosításával támogassa.

– Úgy gondolom, fontos, hogy legyenek céljai a fiatal zenészeknek. Egy fellépés, egy koncert erre is jó. Ha nincs semmiféle cél, nem tudnak sehol fellépni, akkor a motiváció elvész, a zenekar felbomlik. A fiatalok úgy érzik, hogy nincs értelme csinálni, mert úgysincs hely, ahol fel tudnak lépni, ezért próbálok az ismertebb zenekarok előtt fellépési lehetőséget biztosítani nekik. Vannak zenekarok, akik ezt megengedik. Ez mindenképpen fontos szerintem, hogy a fiatal zenészeknek legyen egy hely, ahol szívesen látják őket. Nekik is ez jó alkalom arra, hogy meghallgassák a tapasztaltabb zenész koncertjét, esetleg ellessenek valamit –hangsúlyozta Jagicza László.

Az októberi programban szerepel a Halloween hétvége is, október 31-én csütörtökön a Hegyhengergetők és a Heavenhike lép fel. November 2-án a Metál Daze koncertezik. Várják a környékbeli élőzene kedvelőit a Halloween hétvégén is. – Tavaly is nagyon népszerű volt, remélem, hogy idén is az lesz. A folytatásban jön a motorosok kedvence ,a Velorex GTI november 9-én, de a többi koncert legyen meglepetés. Annyit elárulhatok, hogy a harmincadik jubileumi koncertnapra, amit januárra tervezünk, olyan zenekart is elhívok, aki itt kezdett és nagyon népszerű lett – zárta gondolatait Jagicza László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában