Bácsalmás

5 órája

Színes programokkal készültek az Almás napokon – galériákkal

A szervezők két napon át, délutáni programokkal kedveskednek a bácsalmásiaknak és az oda látogató vendégeknek az Almás napokon.

Juhász Jenő

Pénteken délután a művelődési központ színháztermében egy színvonalas és érdekes produkciót nézhettek meg az érdeklődők. Ezúttal a békéscsabai Viharsarok Táncszínház Ládafia című mesés-táncos-játékos darabját mutatták be.

Almás napok, színház, Bácsalmás
A békéscsabai Viharsarok Táncszínház lépett fel az Almás napokon
Fotó: Juhász Jenő

Az est folyamán pedig egy batyus kvízestet tartottak a kulturális központ oldaltermében. A megmérettetésre 12 csapat nevezett be. A résztvevők mintegy nyolc csoportban adtak számot elméleti és ügyességi tudásukról. A vetélkedő végén a csapatok emléklapot és egy kis ajándékot, a győztes csapat pedig egy ajándékcsomagot és egy 30 ezer forint értékű ajándékutalványt kapott.

A szombati programoknak nem kedvezett a csapadékos időjárás, ennek ellenére majdnem egy tucatnyi főzőcsapat vállalta a megmérettetést a bográcsos ételek versenyén a Gr. Teleki utcában.

A kora esti eredményhirdetéskor derült ki, hogy az almás sütemények versenyére 15 süteménykészítő, míg a főzésre 16 csapat nevezett be.Az elkészült étkeket egy három főből álló zsűri értékelte. A díjakat Németh Balázs polgármester adta át.

Az Almási napok főzőverseny díjazottjai: 1. Pedró és csapata, 2. Pofátlanok, 3. Őszikék Nyugdíjas Klub, különdíjban részesültek: Sógorok és sógornők, Juhász Tamás és csapata és az Ovi-Sokk csapata.

A már több évre visszatekintő almás süteményversenyen kettő kategóriában hirdettek eredményeket. Reformkategóriában az alábbi sorrend alakult ki: 1. Virág Réka, 2. Kardos Beáta, 3. Polyák Klára, míg a hagyományos kategóriában: 1. Miklósity Mariann, 2. Rákos Zoltánné, a harmadik pedig Katics Istvánné. Különdíjban részesült Szobonya Szilvia.

Az esti táncos mulatság zenéjéről három lemezlovas gondoskodott: Dj Anti, Dj Szatmári Feat Szakos Andi és Dj Bobby.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában