Kecskemét

7 órája

A 60 éves GAMF története legnagyobb öregdiák találkozójára készül

A 60 éves GAMF Műszaki és Informatikai Kar jubileumát egész éves programsorozattal ünneplik. Ennek csúcspontjaként szombaton a kecskeméti egyetem legnagyobb öregdiák találkozójára kerül sor csaknem ezer résztvevővel.

Vizi Zalán

Számos rendezvénnyel megünnepli a kecskeméti Neumann János Egyetem a legrégebbi karának 60. jubileumát. Az ünnepi programsorozat részeként rendezték meg az NJE Pikniket, a III. Neumann Enter Fesztet, valamint az Európai Sporthét keretén belül tartott a 2024 méteres futóversenyt. A 60 év pillanataiból kültéri fotókiállítást is tartanak az egyetemen, valamint nemrégiben átvehették Aranydiplomájukat azon öregdiákok, akik 50 évvel ezelőtt, 1974-ben végeztek a GAMF Karon. 

60 éves a Gamf, Kecskemét
60 éves a GAMF
Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

A programsorozat zárásaként és csúcspontjaként október 5-én öregdiák találkozóra kerül sor, amelyen mintegy ezren fognak részt venni. Az öregdiákok betekintést nyerhetnek a kar modern eszközökkel felszerelt laborjaiba, illetve megtekinthetik a GAMF által fejlesztett járműveket is. Az est kiemelkedő eseményének ígérkezik a GAMF története meghatározó szereplőinek részvételével rendezett „GAMF 60 – Veled fejlesztettük” panelbeszélgetés.  

A GAMF Kar jogelődjét, a Felsőfokú Gépipari Technikumot 1964-ben alapították, amely 1969-ben Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola (GAMF) elnevezéssel főiskolai rangot kapott. 2017. augusztus 1-től a Neumann János Egyetem egyik kara GAMF Műszaki és Informatikai Kar néven. Kezdetben a karon csak gépgyártás-technológus üzemmérnököket képeztek, ma viszont – az alapképzés keretében – gépészmérnököket, járműmérnököket, mérnökinformatikusokat, logisztikai mérnököket, műszaki menedzsereket, üzemmérnök-informatikusokat képeznek, illetve 2022 óta digitális fogászati tervezés képzése is folyik a karon. Jelenleg közel 3500 hallgató tanul a GAMF-on. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában