Felvonulás

2 órája

Megszentelték az újbort a félegyházi szüreti fesztiválon – galériával, videóval

Huszonnyolcadik alkalommal tartották meg a szüreti fesztivált Kiskunfélegyházán. A menet a Gazdakörtől indulva a város központjáig haladt, ahol megszentelték az újbort, a városháza előtt pedig a polgármester köszöntötte a felvonulókat.

Szentirmay Tamás

A szüreti fesztiválra érkező fogatok és az érdeklődők a Nagyszőlő úti Gazdakörnél gyülekeztek, majd a tiszaalpári Bársony Lovasudvar csikósai vezetésével a harminckét fogat, két kisteherautó, egy traktor, valamint néhány lovas elindultak a város központjába. Ott először a Szent István templomnál álltak meg, ahol Hajagos Gyula katolikus plébános szentelte meg az újbort. 

újbor, Kiskunfélegyháza, szüreti felvonulás
Hajagos Gyula katolikus plébános szentelte meg az újbort
Fotó: Szentirmay Tamás

A Nagyszőlő úti óvodások bemutatták tánctudásukat, majd a csőszpárok is táncoltak a templom előtt. A menet gyalog folytatta útját a városházáig, ahol már várta őket Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, Balla László alpolgármester, valamint Szamosi András önkormányzati képviselő. Ván Jenő főszervező egy üveg új borral ajándékozta meg Csányi Józsefet. A polgármester köszöntötte a felvonulókat, akik nemcsak a városból, de a környező településekről is érkeztek. A városvezető hangsúlyozta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően már augusztusban elkezdődött a szüret. A városvezető felidézte, hogy gyermekkorában az ő családja is járt szüretelni, de akkor még szeptember végén, októberben szedték a szőlőt. Most pedig már vége a szüretnek és az új bort is meg lehet kóstolni. 

A szüreti fesztivál ezt követően a z óvodások és a csőszpárok táncbemutatójával folytatódott, az érdeklődők pedig frissen préselt mustot és az újbort is megkóstolhatták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában