Évnyitó

2024.09.02. 18:21

Szentmisével kezdődött a tanév a bajai Szent Balázs iskolában – galériával

A Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai részére szeptember elsején a Szent József templomban évnyitó szentmisét tartottak. A bajai iskola fenntartója a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye. Szakács Tibor plébános celebrálta az eseményt.

Márton Anna

A templom zsúfolásig megtelt a kisiskolásokkal, tanítókkal, tanárokkal és hozzátartozókkal. A szentmisét követően Bíró Györgyi Anna igazgatónő mondott tanévnyitó beszédet a templomkertben. Az elsősöket egy kedves verssel köszöntötte, majd a nagyobbaknak mondott útravaló tanácsokat a vadlibák egymást segítő, összetartó magatartását példának állítva a fiatalok elé.

Baja, évnyitó, szentmise
Szentmisével kezdődött a tanév a bajai Szent Balázs iskolában
Fotó: Márton Anna

– Mi emberek sokszor elfelejtjük, hogy mi az a legfőbb ok, amiért a jó Isten embernek teremtett minket. Az pedig az együttérzés, az összetartozás és a másik emberre való odafigyelés képessége. Ha több együttérzés lenne bennünk, átsegíthetnénk egymást a nehéz időkön. Tanuljunk hát a vadlibáktól: figyeljünk egymásra, segítsük egymást. Vegyük észre, ha társunk szomorú, bajban van vagy netán csak egy jó szóra vágyik – mondta Bíró Györgyi Anna.

Az iskolában különleges hagyomány, hogy az elsősök egy feldíszített kapun sétálnak át, ahol az igazgató, a lelki vezető és a tanító néni várja őket. Az út elején az új, megszeppent elsősök elbúcsúztak a szüleiktől, testvéreiktől, majd átsétáltak a virágos kapu alatt, ahol az igazgató egy öleléssel köszöntötte őket.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában