Mazsorett

2024.09.04. 11:49

A nyáron sem pihentek Kiskőrös mazsorettjei

A Sarkifény, a Gyöngyszem és az Orchideák mazsorettcsoportjai is felvonultak a kiskőrösi szüreti fesztiválon vasárnap délután.

Barta Zsolt

Menetben táncoltak a lányok, akiknek felkészítőjével, Gmoser Györggyel beszélgettünk. A lányok a nyáron sem pihentek, a kiskőrösi mazsorettcsoportok több környékbeli kisebb településen szerepeltek. Páhiban, Soltszentimrén, Császártöltésen Akasztón is. A kiskőrösiek a II. Budapesti Mazsorett Fesztiválon is részt vettek, ahol a felnőtt mazsorettcsoport szerepelt kiváló eredménnyel. 

mazsorett, Kiskőrös,
A kiskőrösi szüreti felvonuláson három mazsorettcsoport is táncolt a Petőfi úton
Fotó: Barta Zsolt

Majd augusztus 3-6. között a franciaországi Valréas város vendége volt a Solti Ifjúsági Fúvószenekar és a kiskőrösi Gyöngyszem mazsorettcsoport, ahol nemcsak a két várost, de Magyarországot is képviselték a levendulafesztiválon. Nagy örömmel fogadta a lányokat a helyi közönség. A település Avignontól úgy 20 kilométerre fekszik. A fellépő lányok a középiskolás korosztályt képviselték. Legutóbb a szüreti fesztiválon lépett fel minden mazsorettcsoport Kiskőrösön. Az óvodásoktól a felnőttekig: a Nárcisz, a Tengerszem, a Sarkifény, az Orchidea, a Gyöngyszem és a felnőttek csoportjai mutatkoztak be. Összesen 84 kis és felnőtt hölgy táncolt. 

A Solti Ifjúsági Fúvószenekarral bemutatott műsort is láthatta a kiskőrösi közönség. Ősszel, október 19-én Kiskőrösön a hagyományos kiskőrösi mazsorettfesztivált rendezik meg. Itt a szokásoknak megfelelően több órás versenyműsort láthat a közönség helyi és más csoportok fellépésével. Majd két héttel később Budapesten, két hétre rá pedig Hajdúnánások lépnek fel a kiskőrösi mazsorettek. Ez utóbbi helyekre 3-3 csapattal mennek versenyezni, mondta végül Gmoser György.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában