Színes programok

1 órája

Főzőverseny és a kerékpártúra is várta a helyieket a lakiteleki falunapon – galériával

A helyi közösségi színtér előtti parkban tartották Lakiteleken a falunapot. A programok között a gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálták maguknak a kikapcsolódást.

Szentirmay Tamás

Tekerj a zöldbe címmel kerékpártúrával indult délután a lakiteleki falunap, majd Madari Róbert polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezzel egy időben alágyújtottak a bográcsoknak, amelyekben gulyáslevesek főttek. 

lakiteleki falunap, főzőverseny, programok
A lakiteleki falunap programjai között a gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálták maguknak a kikapcsolódást.
Fotó: Szentirmay Tamás

A Bajvívó Lovagok a vállalkozó szellemű férfiakat vártak. A táncos, zenés, énekes előadásokban fellépett a helyi Szikra Kórus, a Mezőgecsei Tüzes Liliom Hagyományőrzők, a Kék Viola Néptáncegyüttes, a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport, valamint a Dalma Denc Club gyermek táncosai. Régi mesterségekkel is lehetett ismerkedni. A Borvirág Táncegyüttes mesejátékot mutatott be a gyerekeknek.

A gulyáslevesfőző versenyt a Hit Kft. nyerte, második helyen a polgárőrök végeztek, a harmadikon pedig a Liget utcaiak. Őket külön jutalmazták, de minden benevezett csapat emléklapot kapott. Készültek levesek csirkéből, marhából, sertésből, de még fürjből is. A fiatal Bíró Csongor Vitéz fergeteges koncertet adott, ami után Vincze Joe retró diszkója következett. A napot Gary Germann fejezte olyan slágerekkel, amelyek 2000 év után születtek.

A közösségi színtér aulájában meg lehetett tekinteni az Alkotótelek alkotótábor kiállítását. A könyvtár programjai között szerepelt kvízjáték, arcfestés, zsákbamacska, de könyveket is lehetett vásárolni. A Nagycsaládosok Egyesülete kézműves-foglalkozásra várta az érdeklődőket, de palacsintát is sütöttek. A Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda pedig ingyenes mérést végzett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában