Rágcsálótetem

2024.09.03. 08:10

Gusztustalan állapotok voltak egy kecskeméti étterem konyháján, azonnal bezárták – videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a napokban Kecskeméten ellenőriztek egy kínai éttermet, ahol a helyiségek átvizsgálásakor megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak.

Baon.hu

Az ételek készítésére igénybe vett gépek mögött romlott ételmaradványok voltak, a hűtőkből rovarok másztak ki, a berendezések alatt pedig elhullott rágcsálótetem hevert a padlón. A járőrök az aggasztó körülményeket látva azonnal értesítették a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal munkatársait, akik késedelem nélkül elrendelték a vendéglátóhely bezárását és az élelmiszer alapanyagok megsemmisítését. 

kínai étterem, NAV, rágcsáló, bezáratás
A berendezések alatt elhullott rágcsálótetem hevert a padlón a kecskeméti kínai étteremben
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint a NAV közölte: hatáskörébe tartozik a jövedéki kis- és nagykereskedők ellenőrzése is. A jövedéki kiskereskedő ellenőrzésekor a hatóság vizsgálja a működés feltételeinek meglétét, a jövedéki termékek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírások betartását, a jövedéki termékek származását, a zárjegyek és tételazonosítók meglétét, azok megfelelőségét és a beszerzésükre vonatkozó szabályok betartását. A közleményből az is kiderült: a kecskeméti kínai étteremben augusztus 26-án tartott ellenőrzésen jövedéki jogsértést nem tártak fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában