Kalocsa-Meszes

3 órája

Árvizes területen mentettek életet a kalocsai polgárőrök

Kalocsa-Meszesnél, a dunai védgát árvíz sújtott oldalán napok óta szolgálatot teljesítő polgárőrök pénteken 20 óra körül egy idősebb férfire lettek figyelmesek. A 65 éves nyugdíjas a kalocsai polgárőrök felszólítása ellenére is a Kék Duna Vendéglőnél lezárt, víz alatt lévő terület irányába tartott. Nem sokkal később elmerült az erős sodrású vízben.

Zsiga Ferenc

Az idős férfi a felszólításnak nem tett eleget, továbbhaladva arra hivatkozott, hogy a már víz alatt lévő területen van a hétvégi háza, így az éjszakát ott fogja tölteni. Mihály Miklós, kalocsai polgárőr azonnal az idős ember irányába indult, de alig tett meg pár lépést, azt látta, hogy a férfi egy víz alatti mélyedésbe lépve először mellkasig, majd teljesen elmerül a Dunában.

kalocsai polgárőrök, Duna, Meszes, árvíz
A fotón jobbra Mihály Miklós, a Kalocsai Polgárőr Egyesület vízi csoportjának vezetője
Fotó: Zsiga Ferenc

A Kalocsai Polgárőr Egyesület vízi csoportjának vezetője utána vetette magát, és a sodrás ellenére, a víz alatt lévő, fuldokló férfit a ruhájánál fogva megragadta és a partra húzta. Időközben egy másik polgárőr is odaért, így a levegő után kapkodó, zavarodott férfit leültették és először a mentőszolgálatot, majd a rendőrséget értesítették.

A mentőkocsi hamarosan megérkezett, a csuromvizes férfit a kalocsai kórház sürgősségi osztályára szállították. Mint megtudtuk, a férfi állapota stabil, az eset kórházi ellátást nem igényelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában