Haltelepítés és horgászverseny

2024.09.01. 18:04

Kétszer is lesz horgászati tilalom a Szelidi-tavon

A horgászoknak szeptember első felében két alkalommal, előbb haltelepítés, aztán ponty- és amurfogó verseny miatt kell elkerülniük a Szelidi tavat.

Zsiga Ferenc

A Dunapataji Horgászegyesület haltelepítés miatt szeptember 4-én, szerda reggel kilenc órától éjfélig rendelt el horgászati tilalmat a tó teljes területére. Ezt követően horgászverseny miatt szeptember 11-én, szerda reggel kilenc órától szeptember 15-én, vasárnap délig nem lehet horgászni a tó egész területén.

Szelidi-tó, horgászverseny, haltelepítés
Kétszer is lesz horgászati tilalom a Szelidi-tavon
Fotó: Zsiga Ferenc

A négynapos ponty- és amurfogó versenyről Györgye László dunapataji vállalkozótól, főszervezőtől megtudtuk: a horgászok érkezése és regisztrációja szeptember 11-én lesz a Holdfény Kempingben. A megnyitót és a horgászhelyek kisorsolását 9-10 óra között tartják, majd a horgászok elfoglalják a helyeiket. A verseny 13 órakor kezdődik és négy nap múlva, szeptember 15-én, vasárnap 12 órakor zárul. A csapatok a folyamatos és a közösségi médiában nyomon követhető mérlegelésnek köszönhetően 13:30 órakor már azt is tudni fogják, kik nyerték az őszi ponty- és amurfogó versenyt. A versengésen maximum 30 csapat indul majd, mert a tópart adottságai miatt biztonságosan legfeljebb ennyi háromfős csapatot lehet elhelyezni. 

Szelidi-tó, horgászverseny, haltelepítés
A 2023. évi győztesek
Fotó: Zsiga Ferenc

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában