Kecskemét

2024.09.07. 07:00

Közeleg a második féléves helyi adók befizetésének határideje

A második félévben esedékes helyi adók befizetési határideje 2024. szeptember 16., hétfő - emlékeztetett Kecskemét város jegyzője, dr. Temesvári Péter.

Horváth Péter

A jegyző arra is kitért, hogy az előző évekhez hasonlóan a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók esetében az I. félévre postázott egyenlegértesítő küldemény a II. féléves építményadó fizetési kötelezettséget tartalmazó készpénz-átutalási megbízásokat, vagyis a csekket is tartalmazta. Ezért az adóhatóság a II. félévi kötelezettségekről újabb értesítőt, készpénz-átutalási megbízást nem fog küldeni. Temesvári Péter felhívta az adózók figyelmét, hogy a befizetéssel kapcsolatban különös körültekintéssel járjanak el. A jegyző javasolja, hogy, hogy közvetlenül a befizetést megelőzően ellenőrizzék aktuális adószámla-egyenleget az E-Önkormányzat Portálon, ahol akár azonnal teljesíthetik is a befizetést elektronikus úton, bankkártyával.

Documents,,Business,Woman,And,Accountant,Reading,Report,For,Information,,Financial
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

További részletes tájékoztatót olvashatnak az adózók a város honlapján.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában