Beruházás

2024.09.02. 13:37

Megújult a kunbaracsi faluház – galériával, videóval

Több mint kilencvenmillió forintot költött a kunbaracsi önkormányzat a község faluházának energetikai felújítására. A munkálatok költségeit a Bács-Kiskun vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázatán elnyert támogatás fedezte. A megújult intézmény hivatalos átadása a hétvégén, a hagyományőrző szüreti mulatság keretében történt meg.

Gulyás Sándor

– Nagy öröm számunkra, hogy Kunbaracsra egyre több kisgyermekes család költözik, amely azt is bizonyítja, hogy van jövője ennek a kistelepülésnek. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a korábban stagnáló lakosságszám folyamatosan növekszik. Fontos számunkra, hogy az itt élő embereknek ugyanolyan vagy hasonló életkörülményeket tudjunk biztosítani, mint amelyekben a fejlettebb, nagyobb településeken élők részesülnek. Kis léptekben ugyan, de fejlesztettük az úthálózatot, korszerűsítettük az óvodát, a háziorvosi rendelőt. Közösségi kemencét, kondiparkot, komplex játszóteret építettünk. Elkészült a faluház energetikai felújítása. A rendelkezésre álló keretből valósult meg a külső hőszigetelés és a nyílászárók cseréje, helyükre kerültek a napelemek, kiépült a hőszivattyús fűtési rendszer, megújult a villamoshálózat – ismertette az elmúlt időszak beruházásainak részleteit Hegedűs Lászlóné Kunbaracs polgármestere, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik a fejlesztésekben részt vállaltak.

faluház, átadó, Kunbaracs
A faluház energetikai felújítása nagy jelentőséggel bír a község életében. A képen (balról-jobbra): dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője, Hegedűs Lászlóné Kunbaracs polgármestere, és dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének alelnöke 
Fotó: Gulyás Sándor

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének alelnöke beszédében a vármegyei TOP-os fejlesztések eredményességét emelte ki. Az országban egyedülálló módon a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat partneri viszonyt épített ki a településekkel, melynek köszönhetően olyan fejlesztések valósulhattak meg, amire a legnagyobb szükség volt. A rendelkezésre álló keretből, lakosságarányosan, a vármegye valamennyi települése részesült.

Az átadó ünnepséget a helyi gyermekek műsora színesítette. A megújult faluházban Tóth Márta kézművesmunkáiból nyílt kiállítás. A nemzeti színű szalagot dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője, Hegedűs Lászlóné, valamint dr. Mák Kornél vágta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában