Off-road

2 órája

Majsai fogyatékkal élő fiatalok élményautóztak a keceli pályán – galériával, videóval

A szentlőrinci székhelyű Együtt Gurulunk Alapítvány tagjai szereztek felejthetetlen élményeket a kiskunmajsai Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye gondozottjai számára szombaton a keceli ringen, ahol mintegy harminc fogyatékkal élő fiatal vehetett részt élményautózáson.

Pozsgai Ákos

A kiskunmajsai Csoma Sándorné és barátai szerveztek egy igazi élménynapot a keceli off-road pályán az Együtt Gurulunk Alapítvány tagjaival közösen. Kiskunmajsai támogatóknak köszönhetően a fiatalok nemcsak megnézhették, hanem bele is ülhettek és több kört is mehettek a speciális felépítésű terepjárókkal.

élményautózás, Kecel, Majsai fogyatékos fiatal,
Majsai fogyatékkal élő fiatalok élményautóztak Kecelen
Fotó: Pozsgai Ákos

Az Együtt Gurulunk Alapítvány 2023 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy fogyatékkal élőknek szervezzenek hasonló programokat.

– Az ötlet egy budapesti terepjárós bemutató során fogalmazódott meg bennünk, ahol volt egy kerekesszékes fiatalember a nézők soraiban, aki nagyon szeretett volna beülni az egyik autóba. Később, amikor elhagytuk a rendezvényteret és kerestük a fiatalembert, már nem találtuk. A gondolat azonban mély nyomot hagyott bennük, és ebből a gondolatból, valamint az autózás szeretetéből, a későbbi számtalan élményautózásból és bemutatóból érlelődött meg az alapítvány létrehozásának ötlete, amely többek között fogyatékkal élők számára is segítene eljuttatni az élményautózás örömét – mondta Csokona Norbert, az Együtt Gurulunk Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az alapítvány tagjainak többéves – van, akinek több évtizedes – terepjárós múltja van, emellett a rendelkezésükre álló technikai feltételek, járművek és területek az ország több pontján, valamint a megszerzett tudás biztosítja az alapítvány működéséhez a sikert.

Az ország különböző pályáin tartott egész hétvégés versenyek kísérőprogramjaként szervezik a családok számára a kikapcsolódást nyújtó élményautózást szponzorok támogatásával.

– A keceli pálya kiváló terep az élményautózáshoz, az erdős, fás, emelkedőkkel és gödrökkel teli akadálypálya igazi adrenalinnövelő volt a sofőrök és a mellettük ülő fiatalok számára egyaránt – mondta az alapítvány elnöke.

– A fiatalok nagy izgalommal készültek erre a napra. Mindenki kiválasztotta a számára szimpatikus autót és beülhettek a vezetők mellé. Annyi kört tettek velük, amennyit csak akartak. Empátiával, végtelen elfogadással és segítőkészséggel voltak a sérült fiatalok iránt, a biztonságérzet mellett hatalmas örömet és élményt nyújtottak a számukra – összegezte a nap élményeit Csoma Sándorné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában