Beruházás

2024.09.11. 18:26

Balotaszálláson az összes utca szilárd burkolatot kapott

A falu legszélén lévő Móra Ferenc utcában is aszfaltos utat építettek, ezzel lényegében Balotaszállás összes utcája szilárd burkolattal van borítva. Ebben az évben összesen közel három kilométer hosszan újult meg, illetve épült új útszakasz Balotaszálláson.

Pozsgai Ákos

Néhány nap alatt építették meg az utolsó néhány száz méter hosszú útszakaszt Balotaszálláson, ami a falu legújabb és a település legszélén lévő szilárd burkolattal borított utcája lett. Az utca érdekessége, hogy egyelőre mindössze két lakóház van az utcában, viszont Huszta István polgármester elmondása szerint két ingatlan kivételével az összes terület elkelt.

Balotaszállás, aszfaltozás, útépítés
Balotaszálláson az összes utca szilárd burkolatot kapott
Fotó: Pozsgai Ákos

– Javarészt fiatalok vásároltak telkeket, hamarosan pedig építkezni fognak rajta, de lesz, aki a vállalkozását szeretné itt beindítani – sorolta a település vezetője. Elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázat keretében nyertek forrást az új szakasz megépítésére, aminek a kivitelezési munkálatait a KER-EX 94 Kft. nyert el és valósította meg.

Balotaszállás, aszfaltozás, útépítés
Néhány nap alatt építették meg az utolsó néhány száz méter hosszú útszakaszt 
Fotó: Pozsgai Ákos

– Ez egy nagyon nagy előrelépés, elmondhatjuk, hogy minden utcánk szilárd burkolattal van ellátva – emelte ki Huszta István polgármester, aki elmondta, hogy a Molnár Ferenc utcában megépült útszakasz az alapoktól kezdve egy teljesen új út. Beszámolt arról is, hogy szintén ennek a pályázatnak a keretében a sportpálya előtt, a Jókai utca útburkolatát is felújították mintegy 750 méter hosszan 60 millió forintból.

A településen ez az év az útfejlesztéseké volt. Korábban a Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút pályázott és nyert forrást mintegy két kilométer szakasz felújítására az 53-as főúttól a településen át vezető úton. Így összesen ebben az évben mintegy három kilométer hosszan újult meg, illetve épült új aszfaltút a településen.

Balotaszállás, aszfaltozás, útépítés
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázat keretében nyertek forrást az új szakasz megépítésére
Fotó: Pozsgai Ákos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában