Munkaerőpiac

3 órája

A kecskeméti állásbörze több száz munkanélkülinek kínált lehetőséget – galériával, videóval

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal ismét lehetőséget adott az álláskeresőknek, hogy munkát találjanak maguknak. Évente két alkalommal válogathatnak Kecskeméten az érdeklődők a különböző lehetőségek közül. Az állásbörze 22 kiállító cége összesen 80 munkakörben 450 munkavállalót keresett.

Vizi Zalán

A munkáltatók és a munkavállalók megelégedésére a kecskeméti állásbörze immáron 28. alkalommal segíti a kereslet és a kínálat találkozását. Az állásbörzére kitelepülő 22 cég többek között a fémipar, gépgyártás, autóipar, elektronikai ipar, szállítmányozás, egészségügy, textilipar, vendéglátás, valamint az élelmiszer- és italgyártás területén kínált lehetőségeket a munkaerőpiacon inaktív embereknek. A rendezvényre a honvédelmi és rendvédelmi szervek is kitelepültek. 

20240927_Állásbörze_Kecskemét_VZ_PN_2
Az állásbörze keretein belül 22 kiállító cég összesen 80 munkakörben 450 munkavállalót keresett. 
Fotó: Vizi Zalán

Az állásbörze a többség számára valódi lehetőséget ad

– Az állásbörzéinkre általában 4-500 érdeklődő szokott érkezni, és ennek nagy része meg is találja a számára alkalmas munkakört. Jelenleg a Kecskeméti járásban nagyjából háromezer regisztrált munkanélküli van – mondta hírportálunknak Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal járási hivatalvezetője. Ez egyébként 3-4 százalékos munkanélküliségi arányt jelent. A vármegyében összesen 10 500 regisztrált munkanélkülit tartanak számon. 

A 22 kiállító cég 80 munkakört kínált és összesen 450 munkavállalót kerestek a lehetőségekkel. Minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő munkakört. 

A munkáltatók részéről dinamikus munkaerőkeresés jellemzi a munkaerőpiacot, ezért van jelentősége az ilyen rendezvényeknek

 – tette hozzá Cseh Tamás. 

Az állásbörzén jelen volt a Kecskeméti Szakképzési Centrum is. – A világ nagyon gyorsan változik, így a szakmák is. A munkaadóknak fontos, hogy olyan munkaerőt találjanak, akik naprakész és használható tudással rendelkeznek. A felnőtt képzéseknek ezért van manapság nagyon nagy jelentősége – mondta az eseményen Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója. 

Újdonság volt az idei állásbörzén az SOS Gyermekfalu megjelenése. A rászoruló gyermekeket segítő szervezet képviselői a nevelőszülői lehetőségekről tájékoztatták az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában