Kecskemét

2024.08.21. 19:00

Kilencvenöt éves lett Rofa Tiborné Márta néni, a Petőfi Népe lelkes olvasója – galériával

Kecskeméten szerdán köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Rofa Tibornét Engert Jakabné alpolgármester. Az ünnepelt otthonában adta át a város ajándékát és a két emléklapot az alpolgármester.

Sebestyén Hajnalka

Rofa Tibornét sokan ismerik Kecskeméten, többek között azok, akik a gépírás terén jártasak. Ma is jól tartja magát Márta néni. Az önkormányzat nevében Engert Jakabnétól vehette át egyrészt Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját a szépkorúak tisztelete jeléül, másrészt a Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester által jegyzett emléklapot. Nem utolsó sorban aláírta a város könyvét, csatlakozva a többi szépkorúhoz. 

Petőfi Népe, születésnap, Rofa Tiborné, Engert Jakabné
Kecskeméten köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Rofa Tibornét Engert Jakabné alpolgármester
Fotó: Bús Csaba

A szerdai köszöntésen bemutatta pedagógus pályáján elért kitüntetéseit, régi újságcikkeket, miközben mesélt életéről. Ahogyan tette ezt a 90. születésnapján is öt évvel ezelőtt. Már akkor elmondta lapunknak: 1929. augusztus 19-én született Kaposváron, az 1950-es évek elején költözött első férjével Kecskemétre. Éveken át tanított a Szolnoki úti tanyai iskolában, ő alapította meg az első úttörő parkot. Később hosszú időn át a kecskeméti Óvónőképző főiskolán dolgozott. 1986-ban ment nyugdíjba. 1982-től 1998-ig a főállása mellett magánúton is tanította a gyors- és gépírást a művelődési központban. Aktívan részt vett a városi közéletében. Büszke mindarra, amit elért. Például évtizedekkel ezelőtt, sokszor keresték meg cégek, hogy ő ajánljon számukra titkárnőt, mert tudták Márta néni tanítványai mindig nagyon jók. 

A Petőfi Népe is fontos szerepet töltött be életében. Az elmúlt évtizedekben nagyon sok mindent nyert a különböző játékokon. A pedagógus pályán eltöltött évek visszaemlékezéseit korábbi múltidéző írásainkban is közre adtuk.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában