Dunapataj

2024.08.24. 12:11

Pataji Ősz: pacalfőző verseny és Bikini koncert is színesíti a programot

A hagyományoknak megfelelően szeptember 7-én és 8-án, immár huszonhatodik alkalommal gazdag műsorfolyammal várják a település lakosságát és az érdeklődőket Dunapatajra. A Pataji Ősz 2024 rendezvényre főzőversennyel, koncerttel és operettműsorral is készülnek a szervezők.

Zsiga Ferenc

Az eseménynek a művelődési ház és az általános iskola közvetlen szomszédságában lévő, rendkívül jó adottságokkal rendelkező sporttelep ad helyet. A szombati program egyik meghatározó gasztronómiai eleme ezúttal is a még életében legendává vált Gyimesi Józsefről elnevezett, idén 26. alkalommal meghirdetett pacalfőző verseny lesz. 

bogrács, Pataji ősz, falunap,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat vendégeinek főzőkön túl várhatóan 30 helyen, több mint 13 mázsa pacalból készítik – esetenként 50 főnél is nagyobb baráti társaságoknak, közösségeknek – a finomabbnál finomabb pörkölteket. Azért azok sem maradnak éhen, akik nem szeretik a helyi ikonikus ételt. Őket a sátras vendéglátóhelyeken kakas-, birka-, marhapörkölt és a magyar konyha megannyi finomsága várja. 

Pénteken este 19 órától A zene az kell! – Musical- és operettgálát hallgathatnak meg az érdeklődők a Budapesti Operettszínház Művészeivel a Művelődési Házban.

Szombaton többek között kézműves-foglalkozások, tornabemutató, íjászat és gyerekkoncert is színesítik a programot. Délután fellépnek egyebek mellett Ács Fruzsina humorista, a Dívák (Détár Enikő- Fésűs Nelly- Ladinek Judit), a Solti Fúvószenekar és a Kiskőrösi Mazsorett együttes, 21 órától pedig a Bikini együttes zenél.

A Pataji Ősz valamennyi programeleme ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában