Koncert

2024.08.27. 20:48

Lengyelországi kórus adott hangversenyt Halason

Kiskunhalas testvérvárosából, a lengyelországi Nowy Sacz-ból érkezett Młodzieżowy Chór "Scherzo" kórus énekelt a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia alsóvárosi templomában.

Pozsgai Ákos

A kórus a Schola Cantorum Fesztiválon 6 arany-, 9 ezüst- és 6 bron érmet szerzett. A közösség Eol's Harps és Grand Prix-díjas, valamint kétszeres Arany hangvilla és négyszeres Ezüst hangvilla-díjas. A görögországi Prevezában szervezett egyházzenei fesztiválon ezüst- és bronzérmet kapott.

hangverseny, kórus, katolikus templom
Lengyelországi kórus adott hangversenyt Halason 
Fotó: Pozsgai Ákos

Számos külföldi koncertet adtak, többek között Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Belgiumban, Angliában, Szlovákiában, Spanyolországban, Norvégiában, Bulgáriában, Ukrajnában és Görögországban. A kórust lengyel vajdasági és miniszteri oklevelek mellett a Nemzeti Örökség díjjal is kitüntették. 

A kórust Kiskunhalasra Andrzej Citak kórusvezető karnagy kísérte el és vezényelte. A krakkói Zeneakadémián és a Bydgoszczi Zeneakadémián végzett posztgraduális kórus képzésen.

A kórus zenei szolgálatát a szentmise keretében tartotta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában