Döntés

2024.08.29. 19:50

Nem volt vitától mentes a bajai képviselő-testület ülése

Utolsó alkalommal ülésezett ebben a formában a bajai képviselő-testület csütörtökön. Központi téma volt a Szentháromság tér plakátmentesítésének kérdése.

Márton Anna

Elfogadták a képviselők a Bajai Óvodaigazgatóság 2023/2024. évi tevékenységéről szóló beszámolót, melyet Szabó Edit óvodaigazgató készített. Kiírták a pályázatot az Ady Endre Városi Könyvtár intézményvezetői munkakörének betöltésére.

Képviselő-testületi ülés, Baja,
Nem volt vitától mentes a bajai képviselő-testület ülése
Fotó: Márton Anna

A reklámhordozók és gazdasági reklámok közterületen történő elhelyezésének szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról is döntöttek, amelyhez egy nappal korábban Dani Gitta képviselő módosító indítványt nyújtott be. A módosítványt készítő a döntés előtt hosszú perceken keresztül magyarázta indítványát. Mint mondta, a javaslat célja a Szentháromság szobrot és közvetlen környezetét megvédeni a gazdasági és politikai reklámoktól a jövőben.

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, leendő polgármester hozzászólásában kifejezte örömét, hogy októbertől véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy a szavazás előtt beárazzák a képviselő-testület döntését. – Nagyon szeretném, ha ezt a gyakorlatot egyszer és mindenkorra elfelejtenénk, hogy szavazás előtt gyakorlatilag presszionáljuk a képviselőket. Volt erre már több alkalommal példa a jelenlegi ciklusban, ezt mindig is kikértem. Örülök, hogy ennek is vége lesz – fogalmazott.

Hajdú Miklós alpolgármester a módosító indítvány mellett szólt, mint hangsúlyozta az önkormányzatnak van a településképről szóló rendelete, amelyen belül a Szentháromság tér védett területnek számít. Megérdemlik a bajaiak és az ide látogató turisták, hogy a tér kiemelt terület legyen ebből a szempontból, emelte ki az alpolgármester. 

20240829-testületi ülés-Baja-MA-PN (3)
Nem volt vitától mentes a bajai képviselő-testület ülése
Fotó: Márton Anna

Csubákné Besesek Andrea képviselő egyetlen kérdést intézett Hajdú alpolgármesterhez: Milyen eminens gazdasági érdek vezette a városvezetést, amikor a dodzsem használatát engedte a Szentháromság téren?” Az alpolgármester nem emlékezett arra, hogy ebben a ciklusban valóban volt dodzsem a főtéren, egyedül az óriáskerék tűnt fel neki.

László Károly hozzászólásában kiemelte: nem támogatja a módosító indítványt, hiszen több hiba is van benne, szerinte a rendezvények idején sem lenne szabad engedélyezni a Szentháromság téren bármilyen reklám jellegű tevékenységet folytatni. A politikai kampány alatt is jó lenne mentesíteni a főteret a kampány alól. Végül a testület elutasította a módosító indítványt, de megszavazták az eredeti előterjesztést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában