Vodica

2024.08.26. 07:00

Már készülnek a máriakönnyei búcsúra a Baja melletti kegyhelyen

Szeptember második hétvégéjén, szeptember 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap tartják az idei nagybúcsút Vodicán. Ezúttal is több ezer hívőt várnak a Bajához közeli kegyhelyre.

Rab Rita

A hagyományos vodicai (máriakönnyei) búcsú a Kisboldogasszony napjához (Szűz Mária születésnapjához, szeptember 8.) kapcsolódik. A kedvelt búcsújáró helyen az első szentmisét, szentbeszéddel, szombaton 11 órakor mondja Szakács Tibor plébános. 15 órától kezdődik a búcsúsok fogadása, az esti szentmiséig gyónási lehetőség, gyóntatás, csendes szentségimádás lesz a templomban. Este fél 7-kor kezdődik az ünnepi szentmise, melyet a szentbeszéddel együtt dr. Korzenszky Richárd, Pannonhalmi Emeritus Perjel celebrál. Ezt a fáklyás szentséges körmenet követi. Az ifjúsági szentségimádást követően a  búcsúsok halottaiért 23 órakor mond szentmisét Fülöp Ernő plébános, kanonok, érseki irodaigazgató.

kegyhely, vodica, szentmise
Már készülnek a máriakönnyei búcsúra a Baja melletti kegyhelyen
Fotó: Rab Rita

Vasárnap az első szentmisét 6-kor a kápolnában szintén Fülöp Ernő mutatja be. A szabadtéri oltárnál 7 órakor kezdődik szentmise, amit Tamaskovity Szabolcs dusnoki káplán mond.  A horvát nyelvű szentmisét 8 órakor szintén a káplán tartja a kápolnában. 9 órakor a német nyelvű szentmisét Schindler Mátyás, a házigazda Barátok temploma plébánosa végzi. 10 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, melyet a hagyományoknak megfelelően dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke mutat be. A kétnapos áhítat 15 órakor loretói litániával zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában