Kecskemét

2024.08.09. 17:30

Befejeződött az Izsáki út négysávosításának első üteme

Elkészült az 52. sz. főút négynyomúsítása Kecskeméten a Mária, Árpád körutak és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút közötti szakaszon. Így a belváros és a Vízmű utca között a Dózsa György úton és az Izsáki úton 2x2 sávon haladhatnak az autók.

Sebestyén Hajnalka

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményében olvasható: befejeződtek Kecskeméten az 52. számú főút négynyomúsításának I. építési üteméhez tartozó kivitelezési munkái. A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások mérséklése, valamint a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele volt.

Izsáki út, négysávosítás, Kecskemét,
Befejeződött az Izsáki út négysávosításának első üteme
Fotó: Bús Csaba

A nettó 4 milliárd forintot meghaladó beruházás eredményeként megújult az 52. számú főút 2 kilométer hosszú belterületi szakasza, így a Dózsa György úton és az Izsáki út jelentős részén már végig 2×2 sávon haladhat a forgalom.

A belvárosi környezet kialakítása érdekében a beruházás helyszínén 209 darab fát, valamint mintegy 17.000 darab cserjét ültettek el. A szükségszerűen kivágott fák pótlása érdekében azonban nemcsak az Izsáki út mentén, hanem az előzőeken felül – a főkertésszel egyeztetett helyszíneken – a városban további 243 darab fát ültettek.

A főpálya kivitelezési munkáinak befejezésével 2024. augusztus 9-én az útszakaszon feloldásra került a sebességkorlátozás és az előzési tilalom is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint beruházó, ezúton is szeretné megköszönni a közlekedők és a beruházás területével szomszédos ingatlanok tulajdonosainak a kivitelezési munkák során tanúsított türelmét és együttműködését.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában