Összefoglaló

2024.08.27. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A 441-es számú főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának burkolatfelújítása és négynyomúsítási munkálatai befejeződtek – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium Sajtóirodája.

Halasi Zsidó Fesztivál
Felekezettől függetlenül, mindenkit vártak a jubileumi Halasi Zsidó Fesztiválra
Fotó: Pozsgai Ákos

Tűz ütött ki egy hulladékkezelő telepen, Kiskunhalas külterületén, Alsószállás pusztán. Teljes terjedelmében ég egy nagy alapterületű csarnok egyik oldala, és a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. 

Az elmúlt három esztendő aszályos volt. Ha jövőre is hasonló év lesz, akkor katasztrófa fenyegeti a Kiskunságot a klímaváltozásnak is köszönhetően.

Koncertekkel, beszélgetésekkel, várostörténeti sétával és zsidó gasztronómiával várta a szervező Kiskunhalasi Zsidó Hitközség az érdeklődőket a 20. jubileumi Halasi Zsidó Fesztiválra az elmúlt hétvégén a halasi zsinagóga udvarán.

Dakó Gréta képviseli Bács-Kiskun vármegyét a lapcsaládunk által meghirdetett országos Tündérszépek szépségversenyen. A 20 éves kecskeméti versenyzővel a napokban beszélgettünk a nyári mindennapjairól, a döntőre való felkészülésről és az esélyeiről.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatala a méhállományok védelméről szóló rendelet értelmében Bátmonostor területére községi zárlatot, míg Nagybaracska, Szeremle, Baja, Vaskút, Csátalja területekre részleges községi zárlatot rendelt el. Az indoklás szerint a mézelő méhek nyúlós költésrothadását állapította meg a hatóság.

Kedden délelőtt mintegy száz pedagógus részvételével közös szakmai fórumot tartottak a Bácsalmási Kulturális Központ nagytermében.

Napjainkban egyre inkább felértékelődik az édesvízhiány és a vízszennyezés okozta problémák kezelése, ami a jövőben csak fokozódni fog. Jelenleg 750 millió ember nem jut tiszta ivóvízhez, és ez a szám néhány évtizeden belül hárommilliárdra emelkedhet. A probléma megoldását keresik Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán (VTK) létrejött tanszéken is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában