Kecskemét

2024.08.20. 07:00

Hírös Vacsora immár tizenhatodik alkalommal

Immár 16. alkalommal, augusztus 22-én este rendezi meg a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Hírös Vacsorát Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál keretében.

Barta Zsolt

A Hírös Vacsora, jótékonysági vacsoraesten idén is a Kecskeméti Csárda csapata vonul fel, hogy két turnusban kiváló ételekkel lepjék meg a vendégeket. 

Hírös Vacsora, Hírös Hét, Kecskemét,
Hírös Vacsora: Ízletes vacsorára számíthat, aki részt vesz a BKMKIK jótékonysági rendezvényén
Fotó: Barta Zsolt

A rendezvény a Szent István szobor előtti területen 17:30-kor veszi kezdetét egy ünnepélyes megnyitóval. A jótékonysági esemény bevétele idén is a szociálisan hátrányos helyzetű, ám kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedő, szakmát tanuló diákokat segíti majd. A Kecskeméti Csárda két étellel várja a vendégeket. Az egyik fogás zúzapörkölt májjal bolondítva, galuskával. A másik fogás pedig fokhagymás konfitált kacsacomb és baconbe göngyölt jércemell csíkok, meggyes - szilvás párolt káposztával és póréhagymás – zelleres burgonyapürével pecsenyelével. 

A vacsora első turnusa 17.30-kor a második pedig 19 órakor kezdődik. Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni. Tavaly közel 700 vacsorajegy kelt el, valamint 230 támogatói jeggyel segítették a vállalkozók és magánszemélyek a rendezvény sikerét. A Kecskeméti Szakképzési Centrum kiválasztott diákjai kapják a szociális támogatásokat. Eddig több mint 130 diák jutott így anyagi támogatáshoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában