Programok

2024.08.21. 10:53

Elindult a Hírös Hét Fesztivál, minden este nagykoncert és fényfestés várja az érdeklődőket – galériával

Kedd este kezdetét vette Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztivál. Minden este több koncert, zenei program garantálja a kikapcsolódást a gasztronómiai élmények mellett. Fellép többek között Pápai Joci, Rácz Gergő, az Ismerős Arcok, Pulius Tibor és a Margaret Island. A kicsiket pedig az Agóra Falva várja.

Sebestyén Hajnalka

Kecskemét legnagyobb múltú rendezvénysorozata a Hírös Hét Fesztivál, mely idén visszanyúl az 1934-es gyökereihez. A programok összeállításánál kiemelt szempont volt a múlt értékeinek belecsempészése a mai kor elvárásainak megfelelő kreatív és innovatív programokba. 

Hírös Hét Fesztivál, koncert, Kecskemét
Szállj fel, szabad madár– koncertshow Magyarország ikonikus dalaival szórakoztatta a nagyszámú közönséget
Fotó: Bús Csaba

Öröm és büszkeség 

A hivatalos megnyitót kedden este tartották meg a városháza előtt felállított nagyszínpadon. Engert Jakabné alpolgármester kezdte a köszöntők sorát. Öröm és büszkeség – e két szóval foglalta össze a fesztivál üzenetét. 90 évre tekintenek vissza, együtt ünnepelnek. Ez több mint egy fesztivál, generációkon átívelő hagyományok éltetése és értékek tisztelete, mely a kecskeméti önkormányzat számára mindig is fontos volt. A fesztivál közösségi ereje óriási, minden korosztályt megszólít. 

Helyi értékek

Ezt követően Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait, melyben hangsúlyozta, ez a fesztivál korszerű, kifinomult, egyedi és helyet ad a helyi értékek kibontakoztatásának. Izgalmas és kreatív programokból a gyerekek is kivehetik részüket. Ahogyan a régi mottó is hirdette: Kecskemét a gyerekek városa. Ennek jegyében igazi meseuniverzum várja a kicsiket a kibővült Agóra Falván. A régi időket pedig modern szelfipontok, installációk idézik meg, a programok összeállítását pedig a 90 éve megfogalmazott főbb gondolatok inspirálták.

Esti nagy koncertek

Kedd este a köszöntők után a színpadon a Szállj fel, szabad madár– koncertshow Magyarország ikonikus dalaival szórakoztatta a nagyszámú közönséget. Szerdán 20 órakor Pulius Tibor, az ismert kecskeméti gitáros ad jubileumi koncertet. Régi és új zenésztársait is meghívta, akikkel egy közös örömzenéléssel ünnepli 70. születésnapját. A koncerten több mint 20 zenész vesz részt, köztük a gitáros gyermekei is. 

Csütörtökön 20.30-kor Rácz Gergő Live feat. Orsovai Reni zenél, pénteken 21 órakor Ismerős Arcok & Papp Gyula áll színpadra. Szombaton 20.30-tól Pápai Joci játszik, vasárnap 20 órától a Margaret Island.

Kisebb zenei programok

Esténként a nagykoncertek előtt a Romkertbe is érdemes betekinteni, ahol nemcsak zenekarok szórakoztatják a közönséget, de több mesés és táncos program is színesíti a repertoárt. 

Virágba borul a díszudvar

A Hírös Hét egyik nagy látványossága lesz csütörtökön 16 és 20 óra között a Pannónia virágoskertje elnevezésű program a városháza díszudvarában. 16 órakor tartják a Virág- és rózsakiállítás megnyitóját. Újra virágba borul az udvar, megtekinthető a hagyományos virág- és rózsakiállítás. A programban lesznek éneklő virágok, virágénekek zongorakísérettel, Rózsapezsgő-koccintás, és közreműködik Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó.

Programkavalkád 

A Hírös Hét vasárnapig tart, óriási programözönnel. Érdemes végigböngészni a teljes palettát a hirosagora.hu oldalon. A fesztivált színesíti az Aranyhomok Kistérségi Egyesület XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítása, melynek keretében a térség települései hozzák el saját értékeiket, mindennap ízletes finomságokkal is készülnek.

A látványosnak ígérkezik esténként 21 órakor a Barátok temploma fényfestése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában