Keresés

2024.08.25. 13:49

Dunapataji polgárőrök találták meg az eltűnt, kommunikálni képtelen fiatalembert

Nemrégiben a Dunapataj-Szelid-i üdülőfalu egyik Kastély utcai, sérült gyerekek részére fenntartott nyaralójából tűnt el egy 18 éves, szellemileg nem ép, kommunikálni képtelen fiatalember.

Zsiga Ferenc

A Kalocsai Rendőrkapitányság a gyors adatgyűjtés után jelentős erőket mozgósított, a keresésbe a dunapataji, kalocsai, újteleki, bátyai és dunavecsei polgárőröket is bevonták.

A Dunapataji polgárőrök
A Dunapataji polgárőrök
Fotó: Zsiga Ferenc / illusztráció

Az esettel kapcsolatban Szigeti Sándor, a Dunapataji Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a rendőrség információira alapozva Dunapataj és a környező települések bel-és külterületein nagy erőkkel elkezdődött a „vakon keresés.” – A külterületen történő keresést a helyismerettel és több terepjáróval – köztük a nemrégiben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól kapott és önkormányzati támogatásból teljes körűen felújított összkerékhajtású járművel – a pataji polgárőrök végezték. Ez a jármű legalább akkora segítségünkre volt a nehéz terepen történő kutatásban, mint a nagyközségben jól kiépített térfigyelő rendszer, ugyanis a rendőrök az abból kinyert adatokból állapították meg: a fiú azon a napon bizonyosan járt a Szittyótéren, ami a kutatás lehetséges útirányait bizonyos mértékben már meghatározta. Szerencsére a tópart lakatlan részén mások mellett egy általam találomra megkérdezett horgász elmondta: egy hasonló személyleírású fiút keleti irányba látott elmenekülni, miután rákiáltott, amikor az autóját próbálta kinyitni – mondta Szigeti Sándor.

Ezen a nyomon elindulva a rendőrök azonnal megszervezték a kutyás keresést is, azonban időközben esteledett. – Már az éjszakai kutatásban gondolkodtunk, amikor jött a megváltó hír: a nagykékesi Kunhalom mellett, vadásznyelven szólva „az utolsó lővilágnál” Bróda Balázs és felesége Szandra, dunapataji polgárőrházaspár megtalálta a születése óta beteg, teljesen kimerült fiút, akinek szerencsére ezen kívül nagyobb baja nem esett. Az eset bizonyosan a gyermek felügyeltét ellátók számára több tanulsággal szolgál. Bennünket, polgárőröket nagy örömmel töltött el, hogy a kutatást viszonylag rövid idő alatt sikerre vittük – fogalmazott Szigeti Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában