Díjak

2024.08.16. 19:30

Bács-Kiskunból is többen részesültek kitüntetésben és elismerésben az állami ünnep alkalmából

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter és Felkai László közigazgatási államtitkár a Belügyminisztérium márványaulájában.

Pozsgai Ákos

Sulyok Tamás Magyarország köztársasági elnöke – Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából A Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta a szakterületén végzett több mint három évtizedes, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréséül dr. Pintér Lászlónak, a kiskunhalasi Aranymérleg Patika gyógyszerészének, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alapító tagjának a megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatása terén elért kiemelkedő eredményei, a védett foglalkoztatás területén végzett elhivatott társadalmi szerepvállalása elismeréséül.

Dr. Pintér László, a kiskunhalasi Aranymérleg Patika gyógyszerésze
Dr. Pintér László, a kiskunhalasi Aranymérleg Patika gyógyszerésze
Fotó: Beküldött fotó

Az államfő a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozatát adományozta a belügyminiszter javaslatára a rendőrség állományában közel négy évtizeden keresztül végzett, példaadó szolgálati tevékenysége elismeréséül Török Csaba rendőr ezredesnek, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Nagykőrösi Rendőrkapitányság vezetőjének.

Pintér Sándor belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott egyben jutalomban részesítette Pintér Antal Pál rendőr zászlóst, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Kiskőrösi Rendőrkapitányság, Izsáki Rendőrőrs, Rendészeti Alosztály körzeti megbízottját. Pintér Antal Pál egy lakástűznél a lángoló bejárati ajtón keresztül behatolva alvó állapotban találta az ott lakót, felébresztette és kimenekítette az épületből a kezdetben dezorientált férfit.

A köztársasági elnök a belügyminiszter előterjesztésére a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta közel négy évtizedes odaadó szakmai tevékenysége és helyi közéleti szerepvállalása elismeréséül Dr. Ádám András háziorvosnak, Dávod község önkormányzati képviselőjének a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint családjaik érdekében végzett több mint három évtizedes elkötelezett szakmai tevékenysége elismeréséül.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát vehette át az óvodai nevelés és az óvónőképzés területén elhivatottan végzett, több évtizedes munkája elismeréséül Simon Andrásné, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda igazgatója, valamint több mint három évtizedes magas szintű szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül Zsarnay István, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gazdasági igazgatója is.

A Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári Tagozatát vehette át négy évtizeden át kimagasló színvonalon végzett oktató-nevelő munkája elismeréséül Domonyiné Borbélyi Katalin közoktatási szakértő, gyógypedagógus, a Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézménye logopédusa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában