Összefoglaló

2024.08.25. 20:47

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 25.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Mintegy 250 résztvevővel rajtolt el szombat kora reggel a halasi Közösségek Háza elől a 13. Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra. Az eseményre negyvennél is több településről érkeztek kerékpárosok.

Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra
A barátság jegyében kerékpároztak Kiskunhalasról Szabadkára
Fotó: Pozsgai Ákos

Nemrégiben a Dunapataj-Szelid-i üdülőfalu egyik Kastély utcai, sérült gyerekek részére fenntartott nyaralójából tűnt el egy 18 éves, szellemileg nem ép, kommunikálni képtelen fiatalember.

Augusztus 26-tól Kecskeméten számos helyi buszjárat menetrendje változik, és két új járatot is bevezetnek próbajelleggel. Az új buszok érintik a Nyíri út folytatását, valamint a ménteleki utat, Budai utat és a Róbert Károly körutat.

Minimálisra csökkent a forgalom a sertéspiacon. A vasárnapi nagykőrösi országos vásárban alig kelt el néhány a hizlalni valókból.

Félmillió forint adomány gyűlt össze a jótékonysági halászléfőző versenyen szombaton Kiskunfélegyházán. A jubileum eseményen ötszáz adag halászlé és ugyanennyi túrós csusza kelt el, melynek bevételéből a közlekedésbiztonsági tárbor megszervezését és a Szervdonor Családokért Alapítványt támogatták a szervezők.

Az Országos Vadásznapot Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben tartották szombaton. A megnyitó és a köszöntők után számos programot tekinthettek meg a vadászat iránt érdeklődők.

Kihirdették a VIII. Aranyhomok térségi lekvárverseny díjazottjait szombaton Kecskeméten, a Hírös Hét Fesztivál alatt a XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon. Három kategóriában értékelték az ízletes finomságokat.

A rendőrség felvételén látható a 19 éves lány dohánybolti tombolásának végeredménye is. Döbbenetes képsorok!

Kecskemét város külterületén is több tanyai, pusztai iskola segítette az oktatást már a 19. század közepén. Egyre többen költöztek ki a városból, sürgetővé vált az oktatás megoldása. A tanítás 1856-ban kezdődött el a külterületen, tíz tanyai iskolában.

A hétvégén, Szlovákiában megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén a Kecskeméti TE versenyzője, Árva Cintia az U23-as magyar válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett.

Személygépkocsi és vonat karambolozott Cegléden vasárnap este, miatt több vonat is késik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában