Kiskunvíz Kft.

2024.07.18. 19:29

Újra üzemel a soltvadkerti víztorony

A felújítások munkálatok befejezését követően, immár újra teljes kapacitással üzemel a soltvadkerti víztorony.

Barta Zsolt

Jó hírt közölt Temerini Ferenc polgármesterrel Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezető igazgatója: elkészült a soltvadkerti víztorony felújítása, így már teljes kapacitással működik. A polgármester tájékoztatása szerint a legjobbkor fejeződött be a víztorony felújítása, hiszen erre a 300 köbméteres glóbuszra óriási szükség van, mert csak ennek segítségével lehet fenntartani a folyamatos víznyomást a 7000 lelket számláló városban.

víztorony
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Soltvadkerten nyáron a csúcsfogyasztás – a Vadkerti tó vízpótlásával együtt – napi 2500 köbméter körül alakul, télen ez nagyjából 1500 köbméterre csökken. Mint megtudtuk, a Nemzeti Vízművek Zrt. által biztosított támogatásból közel 10 millió forint értékben újult meg a víztorony. A víztorony 40 napos „kiiktatása mellett”, problémamentes, zavartalan volt Soltvadkert vízellátása. A víztorony jelenleg teljes kapacitással üzemel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában