Dunapataj

2024.07.26. 21:10

Vendégcsalogató programsorozat a Szelidi-tónál

A Dunapataj-Szeliden működő vállalkozások és az önkormányzat összefogásával a nyári szezon valamennyi hétvégéjét érintő programsorozat indult a Szelidi-tónál.

Zsiga Ferenc

Az együttműködés nem titkolt célja, hogy vendégcsalogató, vendégmarasztaló könnyűzenei és gasztronómiai eseményekkel minél nagyobb számban vonzzák Szelidre a strandolni és a kikapcsolódni vágyókat. 

Dunapataj, programok, Szelidi-tó
Programok a Szelidi-tónál
Fotó: Zsiga Ferenc

Az egészen augusztus végéig valamennyi szombaton megrendezendő szittyótéri utcabálok mellett, a Tó Szálló szervezésében az elmúlt hétvégén tartották meg az első szelidi tóátúszást. A jelentkezők a kijelölt és biztosított, oda-vissza 300 méteres pályán úszhatták át a tavat. 

Az elmúlt hétvégén tartották meg az első szelidi tóátúszást.
Fotó: Zsiga Ferenc

Július 27-én délelőtt tíz órától a már hagyományos, idén 14. alkalommal megrendezendő halászléfőző verseny várja a látogatókat és a csapatokat. A szervezők szerint mindenkinek jut a Duna menti kultikus ételből, ugyanis a Szittyótér vendéglősei versenyen kívül nagy mennyiségben főzik a halászlevet, de egyéb halételekkel is kirukkolnak. A fakanálcsatához kísérőprogramok társulnak: 21 órától a Tó Szállóban a The Tattoos együttes ad koncertet.

Az érdeklődőknek már bizonyára régen a naptárjában van az idén 14. alkalommal megtartandó „Kerüld meg a kígyó farkát” tófutás időpontja. A következő hét szombatján, augusztus 10-én indul a 4, 11, 22 és 33 kilométeres futás, amire eddig 330-an jelentkeztek. Jó lesz igyekezni, mert legföljebb ötszázan nevezhetnek, és ha a keret az előnevezőkkel betelik, akkor a helyszínen már nem is lesz lehetőség az indulásra.

Egy héttel később a közeli Harta kínál remek hétvégi programot, ezúttal a X. Őrült Hajók Versenyével. Visszakanyarodva Szelidre, a Szittyótér több, jelenleg szervezés alatt álló programot is ajánl majd augusztusban. Mint megtudtuk, a foktői Pirates Family MC motoros találkozóját ezúttal Szelid helyett újra Foktőn, a kalózok Duna-parti klubházában augusztus 23-án és 24-én rendezik meg. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában