Szabadszállási Református Egyházközség

2024.07.15. 20:57

Napközis hittantábort tartottak a szabadszállási református gyermekeknek – galériával

Idén is megtartotta önellátós napközis hittantáborát a Szabadszállási Református Egyházközség. Az egyhetes turnusban negyvenhat, többnyire alsó tagozatos gyermek, tizenegy középiskolás segítő fiatal, valamint a gyülekezet tagjai vettek részt.

Gulyás Sándor

A hittanos gyermekek minden reggel a hűvös templomban zenés áhítattal kezdték a napot Pálinkás Gyula és Pálinkásné Balogi Beáta lelkipásztorok szolgálatával, akik a tábor előkészítői és szervezői voltak. A tábort vezető üzenete volt: „Ha te Jézust követed, akkor leszel boldog...”

Napközis hittantábort tartottak a szabadszállási református gyermekeknek 
Fotó: Beküldött fotó

Az áhítatot követően a táborozók a frissítő torna és a tízórai elfogyasztása után a gyülekezeti házban kézműves-foglalkozáson vettek részt. A tábor lakóit mindennek érdekes és tartalmas programok várták. Megtekintették a szabadszállási tájházat, helyi mentősök tartottak előadást és bemutatót számunkra. A gyermekek megismerkedtek a kiskőrösi, illetve a kunszentmiklósi rendőrkapitányság munkájával. A rend őrei interaktív módon meséltek mindennapi tevékenységeikről. Felhívták a gyermekek figyelmét a nyár veszélyeire, illetve a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Előadást hallhattak a bírói szolgálatról. Kiskunság természeti értékeit a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa mutatta be számukra. A tartalmas előadások mellett a szórakozás sem maradt el, nagy sikere volt a számháborúnak. A fergeteges vízi csata pedig a tikkasztó hőségben felüdítette a fiatalokat.

A napközis tábor istentisztelettel zárult, az alkalommal a gyermekek a megtanult énekek szolgálatával köszönték meg a szülők, nagyszülők, presbiterek, gyülekezeti tagok és támogatók anyagi és természetbeni felajánlásait és minden segítségét, és az ételek elkészítéséért – tájékoztatta hírportálunkat Holczmann Mihály, a szabadszállási református egyházközség főgondnoka.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!