Közlekedés

2024.07.20. 11:15

Hétfőtől sok kecskeméti autóbuszjáratot érint a menetrendváltozás

Kecskeméten hétfőtől számos helyi buszjárat menetrendje változik. Több új járatot indítanak, illetve szüntetnek meg, főként a kora reggeli és az esti órákban. A részletek megismerhetők a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. honlapján, a keko.hu oldalon.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatójában járatokra lebontva ismerhető meg a menetrendváltozás, mely július 22-én, hétfőn lép életbe.

keko, busz
Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

1 és 1D

Az 1-es vonalon közlekedő autóbuszjáratok a továbbiakban körjáratként, a Vasútállomás–Homokbánya kollégium–Vasútállomás útvonalon közlekednek. Az autóbuszjáratok a Vasútállomás megállóhelyről hétvégén 5 perccel korábban, munkanapokon néhány kivétellel a jelenleg érvényes indulási időpontokkal és követési gyakorisággal közlekednek. Homokbánya kollégium megállóhelyet napszaktól függően 25, illetve 20 perc menetidővel érintik, és várakozás nélkül indulnak vissza a belváros irányába.

Az 1D vonalon közlekedő autóbuszjáratok meghosszabbított útvonalon, Vasútállomás–Homokbánya kollégium–Daimler I. kapu–Nissin Foods/Knorr-Bremse útvonalon közlekednek.

2 és 2D

A 2-es vonalon a Széchenyi tér megállóhelyről munkanapokon, illetve szabad- és munkaszüneti napokon új járatok is indulnak. A 2D vonalon viszont számos járatot megszüntetnek, és több újat indítanak munkanapokon a Vasútállomás megállóhelyről és a Daimler gyártól egyaránt. Néhány pedig 5–10 perccel később vagy előbb közlekedik.

3A, 4 és 7

A 3A vonalon a tanszünetben három új járat indul munkanapokon, és egyet megszüntetnek. A 4-es vonalon pedig két járatot érintően 2 és 5 perccel későbbi időpontban indítanak el egy-egy járatot, a Margaréta Otthon megállóhelyről, illetve a Repülőtértől. A 7-es vonalon a Vasútállomástól egyetlen járatot 3 perccel korábban indítanak majd.

11 és 11A

A 11-es vonalon az autóbuszjáratok meghosszabbított útvonalon, a Széchenyi tér–Kadafalvi út–Homokbánya kollégium megállóhelyek között közlekednek, oda- és visszairányban egyaránt. Széchenyi tér megállóhelyről az indulási időpontok változatlanok, a Homokbánya felől történt változtatás.
A 11A vonalon a buszok szintén meghosszabbított útvonalon, a Széchenyi tér–Auchan áruház–Homokbánya kollégium megállóhelyek között közlekednek, oda- és visszairányban. Mindkét irányból lesz változás a menetrendben.

12D és 13D

A 12D buszok menetrendjét is érdemes átnézni, aki azt a járatot választja. Mind a Vasútállomás, mind a Daimler I. kapu megállóhelyről induló járatoknál történtek változások. Járatok szűntek meg, illetve újakat indítanak. 

14 és 14D

A 14-es vonalon a Széchenyi tér megállóhelyről és a Margaréta Otthontól közlekedő járatokat is érint a menetrendváltozás. Tapasztalható járatmegszűnés, új járat indítása és 10 perccel későbbi indulás egyaránt. 

A 14D vonal szintén érintett a változtatásokban. A Margaréta Otthon megállóhely és Daimler I. kapu megállóhely esetében is vannak új járatok, és megszüntetett járatok. 

15 és 15D

A 15-ös vonalon a Vasútállomás megállóhelyről munkanapokon egy új járat indul 21.15-kor. Hetényegyháza végállomásról pedig több járat is 5 perccel korábban indul.

A 15D vonalon elsősorban az új járatokra és a megszüntetett járatokra érdemes odafigyelni, mind Hetényegyháza végállomás, mind a Daimler, a Nissin Foods és a Knorr-Bremse megállóhely esetében. 

18, 21D, 22, 23 és 25 

A 18-as vonalon a Széchenyi tér és a Köztemető II. kapu megállóhelyeknél a reggeli járatok indulnak 5 perccel korábban majd az iskolai előadási napokon.

A 21D vonalon két új járatot indítanak, egyiket a Vasútállomástól, a másikat a Daimler I. kapu megállóhelytől. A 22-es vonalon is több változtatást eszközöltek. 

A 23-as vonalon a Széchenyi tér megállóhelyről számos járat 5 perccel korábban indul. A 25-ös vonalon a buszok a Műkertváros és a Vasútállomás irányába érintik a Phoenix Mecano megállóhelyet is.

29

A 29-es vonalon a Széchenyi tér megállóhelyről iskolai előadási napokon 6 órakor induló járat meghosszabbított útvonalon, Hetényegyháza, végállomásig közlekedik. Emellett van új járat és megszüntetett járat is. A Hetényegyháza végállomásról iskolai előadási napokon a Hetényegyháza ABC megállóhelytől meghirdetett 6.30-as járat Hetényegyháza végállomásról indul 6:23-kor, és lesz egy új járat is. 

350, 353 és 354

A 350-es vonalon Máriaváros vasútállomás megállóhelyről számos járat munkanapokon később indul néhány perccel, míg egy korábban. 

A 353-as vonalon a buszok Hetényben a Kikelet utca és Alkotmány utca megállóhelyek között meghosszabbított útvonalon, a Kikelet utca–Aranyhomok utca–Huszka Lajos utca–Hetényegyháza, Újtelep–Szülőföld utca–Muskátli utca–Alkotmány utca útvonalon közlekednek. Hetényegyháza vasútállomás megállóhelyről munkanapokon szintén néhány perces eltérésekre kell figyelni az utasoknak, több járat esetében is. 

A 354-es vonalon ugyanez a helyzet, Hetényegyháza vasútállomás megállóhelyről a buszok közül egy korábban, a többi később indul néhány perccel. A Hetényegyháza végállomás megállóhelyről induló autóbuszjáratok szintén néhány perces eltéréssel közlekednek, valamint a Darányi Ignác utca és Hetényegyháza vasútállomás megállóhelyek között megállnak Hetényegyháza, óvoda megállóhelyen is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában