Váltás

2024.07.11. 16:14

Uszód csatlakozik a Postapartner programhoz

Uszód Község Önkormányzata is csatlakozott a Magyar Posta partneri programjához, miután a Magyar Falu Program boltfejlesztési pályázatán a posta működtetését vállaló helyi vállalkozás visszalépett – közölte Bedi Gyula polgármester.

Zsiga Ferenc

A település vezetője elmondta, hogy a képviselő-testület júliusi ülésén döntöttek úgy, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Postapartner programhoz, és a postaigazgatósággal együttműködve, mielőbb kezdje meg a szolgáltatás tárgyi és személyi feltételeinek a megteremtését. – A váltásra rendelkezésre álló idő 180 nap, addig az uszódi posta a jelenlegi formájában működik – mondta Bedi Gyula, aki hozzátette: a Magyar Posta Zrt. 2023-ban kezdte meg az új Postapartner programot, hogy racionalizálja és modernizálja a szervezetet, megteremtse a gazdaságos működtetés alapjait. 

Posta, Uszód
A Magyar  Posta partneri programjához csatlakozik Uszód
Fotó: Zsiga Ferenc

– A partneri program lehetőséget biztosít arra, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások, például élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok és egyéb partnerek vegyenek részt. A Magyar Falu Program keretében megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba már beintegrálták a postai szolgáltatást, de ez sajnos Uszódon a visszalépés miatt nem lehetséges. Az önkormányzat a település megtartóereje érdekében továbbra is fontosnak tartják a helyi posta megmaradását, és ezért anyagi áldozatra is képes, amennyiben ez szükséges – fogalmazott Bedi Gyula.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában