Beruházás

2024.07.15. 17:00

Kiskunhalas: elkészült a Kopolyai út második szakasza is – galériával

Újabb, közel egy kilométer hosszú szakaszon újult meg a Kopolyai út Kiskunhalason. A beruházás első ütemében szintén egy kilométer hosszan kapott új aszfaltot egészen az 5412-es számú Kiskunhalast Kunfehértóval összekötő útig.

Pozsgai Ákos

A Kopolyai út felújítása több ütemben valósul meg, 2023, őszén látott munkához a kivitelező Soltút Kft. a külterületi szakaszon, ahol előbb felmarták a régi aszfaltot, kiszélesítették az útpadkát és az út menti árkot is újra egyengették, megépítették a csapadékelvezető-rendszer.

Kopolyai út, útépítés, Kiskunhalas
Elkészült a Kopolyai út második szakasza is
Fotó: Pozsgai Ákos

Megerősített útalapot készítettek a szakemberek, és öt méterről hét méterre szélesítették az útburkolatot. A felújításhoz mintegy négyezer tonna aszfaltot használtak fel. Mindkét oldalon másfél méter széles padkát alakítottak ki, majd új útburkolati jeleket festettek fel és új közlekedési táblákat helyeztek el.

A felújítás második üteme idén áprilisban kezdődött a Tinódi úttól a települést jelző tábláig, a város széléig. A munkafolyamat ugyanaz volt, mint az első ütemben, annyival kiegészítve, hogy a Tinódi utcai kereszteződésénél a korábbi háromszög alakú elágazó forgalmi rendet megszüntették, helyette normális csatlakozást alakítottak ki kanyarodó sávval, amely biztosítja a normál ütemű közlekedést. Az új forgalmi rend szerint a Tinódi utca felől érkezőknek van elsőbbségük tovább a Kopolyai út irányába, míg az új református temető irányából érkező járműveknek meg kell állniuk, erre táblák és közúti felfestések is figyelmeztetik a járművezetőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!