Pályázat

2024.07.15. 15:45

Kerekesszékes emberek szállítására alkalmas autót vásárolt Helvécia a társult önkormányzatokkal

A Helvécia és Mikrotérsége Szociális és Gyermekjóléti Feladatellátó Társulás a közelmúltban egy támogatás jóvoltából új szállító gépjárművet vásárolhatott. Az autó lehetővé teszi a kerekesszékes emberek szállítását Helvécián, Ballószögön, Jakabszálláson és Orgoványon.

Sebestyén Hajnalka

A Helvécia és Mikrotérsége Szociális és Gyermekjóléti Feladatellátó Társulást Helvécia, Ballószög, Jakabszállás, Orgovány önkormányzatai 2005-ben hozták létre, mely biztosítja a támogató szolgáltatásokat a településeken élőknek.

kerekesszék, autó, pályázat, Helvécia
Kerekesszékes emberek szállítására alkalmas autót vásároltak
Forrás: Beküldött fotó

Molnár Ivetta, a társulás vezetője elmondta: a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „A támogató szolgáltatás keretében használandó új vagy használt gépjármű vásárlásának, a meglévő gépjárműpark bővítésének, cseréjének támogatása 2023” pályázat keretében 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek. A gépjárművet a legkedvezőbb ajánlatot adó Formont Kft.-től vásárolták meg 14,5 millió forintért. A támogatásból kapott 10 millió forint feletti összeget a társult önkormányzatok biztosították, egyenlő arányban. Az új gépjármű akadálymentesített, kerekesszékes ember szállítására alkalmas. Az új gépjárművel jelentősen javult a társulás által nyújtott szolgáltatások minősége. Az autó már használatban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában