Program

2024.07.06. 20:41

Kék Lovagok vezetéstechnikai és családi napja Kalocsán – galériával

Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

Zsiga Ferenc

Elméleti és gyakorlati oktatás várta azokat a motorosokat, akik ellátogattak a kalocsai Kék Lovagok, azaz a Blue Knights LE MC Hungary III Kalocsa rendezvényére. A rendezvényen a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei tartottak tréninget. 

motoros családi nap
Már nem először rendezték meg a motoros vezetéstechnikai és családi napot
Fotó: Zsiga Ferenc

A szervező kalocsai klub elnöke, Eperjesi György érdeklődésünkre elmondta: hisznek a folyamatos tanulás fontosságában, amelyre a motorosoknak is nagy szüksége van, hogy minél ügyesebben, pontosabban, a legkülönbözőbb útviszonyok közepette tudják vezetni járműveiket. Ezért is szervezték meg immáron kilencedik alkalommal a vezetéstechnikai és családi napot, amelyen a legkisebbeknek csillámtetoválással, arcfestéssel és népi játszóházzal készültek, de KRESZ-teszt és különböző bemutatók is várták az érdeklődőket a reggeltől délutánig tartó programon.

– Egy hatalmas „társasjáték” kis részesei vagyunk, az egymásra figyeléssel, a türelmünkkel segíthetjük a motorosokat, hiszen mindannyian haza szeretnénk érni! – hívta fel a figyelmet a klub elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogyan segíthetik az autósok a motorosokat az utakon. Eperjesi György továbbá kiemelte: a kétkerekű és négykerekű járművek vezetőit összeköti a vezetés és az utazás szeretete.

Mint megtudtuk, a Kék Lovagok az érsekkerti program után sem szállnak le a motorok nyergéből, júliusban Dunaszentgyörgyre látogatnak, ahol gyermekeket motoroztatnak majd.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában