Szünidő

2024.07.15. 13:42

A tehetséggondozás áll a kecskeméti színházi tábor középpontjában

Július elején megkezdődtek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház drámaműhelyének közkedvelt nyári táborai Tóth Kata dráma- és színházpedagógus, Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek, valamint Nagy Nikolett táncművész vezetésével – számolt be Facebook-oldalán a kecskeméti teátrum.

Horváth Péter

Mint bejegyzésükben írták, a Nemzeti Dobogó idén két csoportnak hirdetett meg tábort: elsőként, július 1-je és 5-e között a 10–14 éves korosztályt fogadták. Az ötnapos programra a színjátszás iránt érdeklődő, vers- és/vagy mesemondással foglalkozó, esetleg drámatagozatos gimnáziumba készülő gyerekeket vártak, és a létszám tökéletesen igazolta: bőven akad ilyen. 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház drámaműhelye, gyerekek, tábor
10-14 éves gyerekeket vártak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház drámaműhelyébe
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház/ Benkő Emese

A tábor fő célja ezúttal is a készségfejlesztés és a tehetséggondozás volt, nem egy konkrét produkció létrehozása – olvasható a színház bejegyzésében.

– 2022 januárjában nyílt meg a Kecskeméti Nemzeti Színház drámapedagógiai műhelye, a Nemzeti Dobogó, gimnazista diákok számára. A MUSTRA táborral a kisebb korosztály felé nyitottunk, a fő szempont pedig az volt, hogy készségfejlesztésre és tehetséggondozásra épülő foglalkozásokat tartsunk a gyerekeknek és ne produkcióorientált tábor legyen” – fogalmazott korábban Tóth Kata a színház honlapján megjelent cikkben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában