Találkozó

2024.07.12. 15:38

A HírösNagyikat köszöntötték a nagymamák világnapján Kecskeméten – galériával, videóval

A nagymamák világnapja alkalmából köszöntötték a HírösNagyikat, emellett a Cédrus Szerdák amatőr alkotóinak kiállítása is megnyílt péntek délelőtt a Széchenyivárosi Közösségi Házban. A HírösNagyik rendkívül fontos segítséget jelentenek a kecskeméti családok életében, míg a Cédrus Szerdák műkedvelő festői és grafikusai kéthetente alkotnak közösségi házban, és tizennégy alkotó munkáit állították ki pénteken.

Horváth Péter

Tapodi-Szabó Annamária, humánképzési koordinátor elmondta, hogy a nagyik találkozójának célja a nyilvánvaló nagymamák világnapi köszöntés mellett az volt, hogy visszatekintsenek az elmúlt esztendő történéseire, és kötetlenül beszélgessenek egymással.

HírösNagyi, kiállítás
Tizennégy alkotó munkái láthatóak a kiállításon
Fotó: Horváth Péter

A HírösNagyi képzés 2018-ban indult, idén a hetedik csoport végzett, ezzel 101 okleveles nagyi segíti a kecskeméti családokat, akiket a CédrusNeten keresztül kérhetnek a családok. Tapodi-Szabó Annamária elmondta, hogy évi két képzést szeretnének indítani a leendő nagyiknak, illetve a már végzetteknek továbbképzéseket is tartanak. A közelmúltban például felelevenítették a nagymamák, hogy a 0 és 3 éves kor közötti gyermekeket milyen játékos tevékenységgel lehet lekötni, ami akár fejlesztő hatású is lehet számukra. Emellett folyamatosan  mérik azt, hogy milyen igényeik vannak a nagyiknak, illetve a családoknak, és ezekhez igazítják a képzéseket.

Tapodi-Szabó Annamária kiemelte: a családok nagyon szeretik a nagymamákat, akik szakavatott felügyeletet jelentenek számukra.

Az önkéntesség nagyon fontos érték, és erre ösztönzik a CédrusNet tagjait. Ennek szellemében a városi rendezvényeken is aktívak a nagyik: a városi gyermeknapon kézműves foglalkozást tartanak, a Születésünnep zárórendezvényén is részt vettek, és a kicsikkel foglalkoztak.

A nagyik bevallásuk szerint nagy örömmel fogadták a rendezvényt, ahol tapasztalatot cserélhettek, beszélgethettek egymással, mert év közben igen ritkán tudják ezt megtenni.

Az eseményen részt vett Engert Jakabné alpolgármester, akinek unokája, Spang Natália köszöntötte a jelenlévő mintegy 30 nagymamát, kiemelve a nagymamaság senki másra nem jellemző értékeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában