Rendezvény

2024.07.04. 17:00

Foktői falunap: idén sem marad el a tarhonyás ételek főzőversenye

Foktő életében az egyik legfontosabb közösségi esemény a nyári szezonra időzített falunap, amely idén július 5-én, pénteken kezdődik és várhatóan a szombati főzőversennyel, koncertekkel vonzza majd a legtöbb látogatót.

Zsiga Ferenc

Pénteken 20 órától a falunap összes eseményének helyet adó sportpályán kezdődik Dr. BRS koncertje, majd 21 órától DJ von Krausz lemezválogatására táncolhat a közönség apraja-nagyja.

főzőverseny, falunap, koncert
Idén sem marad el a tarhonyás ételek főzőversenye
Fotó: Zsiga Ferenc

Szombaton reggel 9 órakor gyújtanak a bográcsok alá a főzőverseny résztvevői, az alkalmi szakácsok a hagyományokhoz híven a tarhonyás ételek retró és újragondolt elkészítésében mérik össze tudásukat.

A falunapot Bakai Károly polgármester nyitja meg délelőtt 10 órakor, majd az óvodások műsora után a kicsik az egész nap ingyenesen használható óriás buborékot veszik birtokba. A habparty idén sem marad el, sőt, a várakozások szerint erre a programra még távolabbi településekről is érkeznek gyerekek.

A 12 órakor kezdődő ebédkor már a tarhonyás ételek főzőversenye zsűrije is kihirdeti, hogy a tarhonyás étel és a tarhonyás desszert kategóriában melyik csapatok teljesítettek a legjobban.

14 órakor a Foktői Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Foktői Vegyeskórus ad műsort, majd 16:30-tól egymást váltva a színpadon öt, a könnyűzenei műfajt képviselő együttes ad műsort.

A falunapot a várhatóan legnagyobb érdeklődést kiváltó Varacruz Együttes 23 órakor kezdődő koncertje zárja. A foktői falunap valamennyi rendezvényére a belépés díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában