Nyári tábor

2024.07.23. 16:22

Erzsébet táborban múlatták a nyár értékes perceit a szabadszállási iskolások – galériával

Az idei esztendőben az Erzsébet program keretében száztíz gyerek táboroztatását vállalta a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola. A szervezők emlékezetes, élményekkel teli öt napot varázsoltak július első hetében a tanulók számára.

Gulyás Sándor

– A nyári táborok minden évben kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen a szülőknek meg kell oldaniuk, hogy gyermekeik biztonságban és élménydúsan tölthessék a vakáció heteit, amíg ők dolgoznak. Jó lehetőség volt erre iskolánk Erzsébet tábora. A játék mellett kirándulások, ismeretterjesztő előadások várták a tábor lakóit. A kecskeméti a Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület tagjai érzékenyítő programot tartottak, aminek keretében a gyerekek megtudták, hogy kiknek segítenek ezek a kutyusok. Hogyan szabad hozzájuk közelíteni, illetve munka közben mit nem szabad csinálni. Központi szerepet kapott a tábor programjában a helyi értékek megismertetése. A tájházban régi mesterségekről, eszközökről, a Dörmögő háznál, József Attila nagyapjának egykori hajlékánál a költő Szabadszálláshoz való kötődéséről kaptak információkat a fiatalok. Az ódon csőszház udvarán megtartott sportos-, kézműves napon játékos sportfeladatok vártak a gyerekeket. Az ügyességi feladatok között szerepelt a labdarakosgató, karikadobó játékok, a kötélhúzás is – sorolta Fazekas Tiborné, az iskola igazgatója.

A gyerekek idén is nagyon jól érezték magukat a táborban
Fotó: Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola

Nagy sikere volt a kalóz napnak, amihez tojástartóból készítettek hajókat, színes, egyedi vitorlákat a gyerekek. Az élmények megörökítésére fényképek készültek az erre az alkalomra kialakított kalóz fotófal előtt. A gasztronómia jegyében tejespitét sütöttek a tábor lakói, majd az egészséges táplálkozás szabályairól beszélgettek, illetve elkészítették a „táplálék piramisunkat” a héten elfogyasztott ételekből és italokból. A rekkenő hőség elől a soltvadkerti strandon kerestek menedéket a gyermekek.

– Egy estére a táborlakók családtagjai bekapcsolódtak a programba. A tábortűznél felcsendültek a tábori dalok. A jó hangulatú est során a felnőttek beszélgettek, míg a gyerekek játszottak. Elmondható, hogy egy színes, eseményekben, programokban mozgásban és kézműveskedésben gazdag hetet zártunk – tette hozzá Nagy Nándorné Szabó Györgyi tanítónő.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában