TOP Plusz

2024.07.17. 16:15

Épületenergiai fejlesztés kezdődött Érsekhalmán

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 65 millió forintos támogatásával valósul meg a projekt, melynek keretében európai uniós forrásból három épület energetikai fejlesztését végzik el.

Márton Anna

Az önkormányzat célja egy iroda, az óvoda és a közösségi ház, valamint egy szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítése. Mindhárom épületen homlokzati hőszigetelés és zárófödém-padlás-hőszigetelés valósul meg. 

fejlesztés, Érsekhalma, önkormányzat
Épületenergiai fejlesztés kezdődött Érsekhalmán
Forrás: shutterstock.com

Az irodaépületen ezen felül még részleges homlokzati nyílászáró-cserét és fűtéskorszerűsítést, az óvoda és közösségi ház épületén napelemes rendszer telepítését, a szolgálati lakás épületén pedig homlokzati nyílászáró-cserét és fűtéskorszerűsítést végeznek. A beruházás eredményeként az üzemeltetési költségek csökkennek, mely hatékony forrásfelhasználást és gazdaságos épületeket eredményez. A felújítás által vonzóbbá válik a létesítmény, javul a közintézményi infrastruktúra, mely hozzájárul az intézményt használók körülményeinek javításához.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában